-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bereid de tomatensaus door de tomaten in een zeef te gieten en het overtollige sap een minuutje te laten uitlekken.
-
Stap 2
Doe de uitgelekte tomaten in de kom van een keukenmachine en voeg basilicum, olijfolie, knoflook, zout en chilivlokken toe.
-
Stap 3
Mix het mengsel tot de tomaten een makkelijk smeerbare consistentie hebben. Giet het mengsel in een kom en zet opzij.
-
Stap 4
Maak de keukenmachine schoon en doe er de helft van de cottage cheese in en mix tot het glad is. Ongeveer 1 minuut. Doe het mengsel in een grote mengkom.
-
Stap 5
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en 1/4 theelepel zout toe.
-
Stap 6
Bak al roerend tot de ui zacht en glazig is. Ongeveer 4 tot 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak al roerend tot het geurig is. Ongeveer 30 seconden.
-
Stap 7
Voeg de artisjokken toe aan de koekenpan samen met een paar handjes spinazie. Bak al roerend tot de spinazie geslonken is. Herhaal met de overige spinazie.
-
Stap 8
Blijf al roerend ongeveer 12 minuutjes bakken tot het volume van de spinazie sterk geslonken is en er weinig vocht meer over is.
-
Stap 9
Doe het spinazie-artisjokmengsel in de kom van de keukenmachine en mix tot de inhoud fijngehakt is, maar niet gepureerd.
-
Stap 10
Doe het mengsel in de kom met de cottage cheese. Voeg de resterende cottage cheese toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
-
Stap 11
Verdeel 1/4 deel van de tomatensaus over de bodem van een vierkante ovenschaal van 23 centimeter. Bedek met lasagnebladen.
-
Stap 12
Verdeel de helft van het spinaziemengsel gelijkmatig over de lasagnebladen. Top af met weer een kwart van de tomatensaus en strooi daar een kwart van de geraspte kaas op.
-
Stap 13
Voeg weer een laag lasagnebladen toe, gevolgd door het resterende spinaziemengsel en bestrooi weer met een kwart van de geraspte kaas. (We slaan de tomatensaus in deze laag over.)
-
Stap 14
Voeg nog een laatste laag lasagne toe en bedek met de resterende tomatensaus. Strooi gelijkmatig de rest van de geraspte kaas erover.
-
Stap 15
Bedek de lasagne met een laag bakpapier (of dek stevig af met aluminiumfolie, maar laat de folie de kaas niet raken).
-
Stap 16
Bak, afgedekt, gedurende 18 minuten. Verwijder dan het bakpapier of aluminiumfolie, draai de ovenschaal 180 graden en bak nog eens 12 minuten.
-
Stap 17
Haal uit de oven en laat de lasagne 15 minuten afkoelen alvorens het te garneren met basilicum en het te snijden.
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept