Hartverwarmend broodje dubbele hotdog met een sausje uit eigen keuken

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Van de: "Winterwarme zuurkooltaart met pancetta en rookworst" had ik nog wat verse zuurkool uit het vat over. Dat restje heb ik verwerkt in deze dubbele hotdog. Erg lekker met het apart sausje.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR HET SAUSJE

Bereiding

  1. Stap 1 Bak de broodjes af volgens de beschrijving op de verpakking. Roer alles voor het sausje door elkaar en proef. Voeg dan wat "pit" naar smaak toe.
  2. Stap 2 Smelt de ongezouten roomboter en roer er de zuurkool doorheen. Breng op smaak met gemalen peper en laat op een zacht vuurtje ongeveer 10 minuten garen.
  3. Stap 3 Laat de verse knakworsten 10 minuten verwarmen in heet tegen de kook aan, maar NIET KOKEND water.
  4. Stap 4 Snij de broodjes aan de bovenkant open en verdeel er wat zuurkool over. Leg daarop de 2 knakworsten en dek af met een laagje zuurkool.
  5. Stap 5 Drizzel er het sausje over en serveer meteen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Hou je niet van zuurkool, laat het dan weg en kies voor wat sla, tomaatjes , augurk of dat wat je als groente lekker vindt.

Voor welke saus je op je hotdag broodje kiest is heel persoonlijk. De klassieke variant is het recept met ketchup en/of mosterd.

Toch tilt een lekker sausje, zoals boven beschreven je broodje naar een hoger niveau. Maar smaken verschillen en kies gewoon datgene wat je tafelgenoten en jezelf het lekkerst vinden.

Terwijl de broodjes in de oven bakken, verwarm je de knakworsten, warm je de zuurkool en roer je het sausje.

En dubbel hoeft natuurlijk niet :)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 393 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 7 november 2024

Tip

Hou je niet van zuurkool, laat het dan weg en kies voor wat sla, tomaatjes , augurk of dat wat je als groente lekker vindt.

Voor welke saus je op je hotdag broodje kiest is heel persoonlijk. De klassieke variant is het recept met ketchup en/of mosterd.

Toch tilt een lekker sausje, zoals boven beschreven je broodje naar een hoger niveau. Maar smaken verschillen en kies gewoon datgene wat je tafelgenoten en jezelf het lekkerst vinden.

Terwijl de broodjes in de oven bakken, verwarm je de knakworsten, warm je de zuurkool en roer je het sausje.

En dubbel hoeft natuurlijk niet :)

Voedingswaarden

Per portie
Energie 486 kcal
Vetten 34 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.5 g
Koolhydraten 35.3 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 4.3 g
Eiwitten 13.1 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account