Witte bonen in tomatensaus uit eigen keuken

(Nog geen beoordelingen)

Wij eten graag peulvruchten en witte bonen zijn favoriet. Als ik witte bonen in tomatensaus koop spoel ik de saus er altijd af. Dus deze keer zelf de tomatensaus voor de witte bonen gemaakt. Veel en veel lekkerder. Door de witte bonen en er bovenop nog wat knapperig uitgebakken ontbijtspek.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Wok of hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui en de knoflook glazig.
  3. Stap 3 Bak het laurierblaadje en de tomatenpuree even mee.
  4. Stap 4 Voeg de basterdsuiker, worcestersaus, schenkstroop, polpa en water hieraan toe. Roer alles goed door. Doe de uitgelekte bonen erbij. Maak op smaak met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
  5. Stap 5 Breng het geheel aan de kook en laat minstens 15 minuten zachtjes stoven. De bonen moeten lekker plakkerig worden en het vocht moet zijn verdwenen.
  6. Stap 6 Meng een deel van de ontbijtspek door de bonen en serveer de rest bovenop de bonen.

Tip

Lekker met een groene salade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 123 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 5 november 2024

Tip

Lekker met een groene salade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 632 kcal
Vetten 27.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.7 g
Koolhydraten 64.5 g
waarvan suikers 28.3 g
Vezels 17.8 g
Eiwitten 26.7 g
Zout 3.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Cecile
7 november 2024 om 11:23
Hoi Petra, dit ga ik snel proberen. Eindelijk eens een eigengemaakte saus voor de witte bonen.
Je ziet hier wel een berichtje verschijnen. Volgende week heb ik het nog erg druk, maar dan wordt het eindelijk wat rustiger, hopelijk. :)
Lieve groet Cecile
7 november 2024 om 11:51
Leuk om te horen Cecile. Wij vonden dit heel erg lekker. Ben benieuwd wat jij ervan vindt. Lieve groetjes en vast fijn weekend, Petra