Broccoli-preisoep met kastanjechampignons en reepjes ham

(Nog geen beoordelingen)

De soep is gemaakt van broccoli en een stengel prei. Als garnituur heb ik - naast wat kleine broccoli-roosjes - kastanjechampignons gebakken met een sjalotje en reepjes gekookte ham. Op het laatst nog een flinke lepel crème fraîche door de soep geroerd (voor een slankere versie gebruik je dan melk of koffiemelk).

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Stap 1 Verwijder plm. 3 cm van de onderkant van de broccoli-stronk. Schil de rest van de stronk en snij die in kleine blokjes. Verdeel de rest van de broccoli in niet te grote stukken. Bewaar wat broccoli-roosjes als vulling voor de soep !!
  2. Stap 2 Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Bak hierin de prei beetgaar.
  3. Stap 3 Voeg eerst de broccoli-stronkjes hieraan toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de broccoli-roosjes toe (denk aan de broccoli voor de vulling). Alles goed door elkaar roeren.
  4. Stap 4 Doe de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat plm. 15 tot 20 minuten koken. (is afhankelijk van de grootte van de stronkjes en roosjes) Pureer de soep met een staafmixer.
  5. Stap 5 Doe de achtergebleven broccoliroosjes in de soep. Breng de gepureerde soep nogmaals aan de kook en laat de soep nog plm. 10 minuten koken. Roer de crème fraîche (of melk o.i.d.) door de soep.
  6. Stap 6 Voor de vulling doe je 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak hierin de plakjes kastanjechampignons lichtbruin. Bak de sjalot-snippers en de reepjes ham een paar minuten mee tot de ham ook wat kleur heeft aangenomen.
  7. Stap 7 Meng het grootste deel van de champignons en de ham door de soep. Maak de soep eventueel nog op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de sojasaus.
  8. Stap 8 Garneer de soep (het beste in de kommen of op de borden) met het restant van de champignons en ham-reepjes.

Tip

Je kunt in de soep groentebouillon, kruidenbouillon, kippenbouillon of runderbouillon gebruiken. Allemaal lekker.

Wil je de soep vegetarisch houden laat de ham dan weg.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 131 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 4 november 2024

Tip

Je kunt in de soep groentebouillon, kruidenbouillon, kippenbouillon of runderbouillon gebruiken. Allemaal lekker.

Wil je de soep vegetarisch houden laat de ham dan weg.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 176 kcal
Vetten 9.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.4 g
Koolhydraten 12.9 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 2.6 g
Eiwitten 11.6 g
Zout 2.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account