De soep is gemaakt van broccoli en een stengel prei. Als garnituur heb ik - naast wat kleine broccoli-roosjes - kastanjechampignons gebakken met een sjalotje en reepjes gekookte ham. Op het laatst nog een flinke lepel crème fraîche door de soep geroerd (voor een slankere versie gebruik je dan melk of koffiemelk).
Je kunt in de soep groentebouillon, kruidenbouillon, kippenbouillon of runderbouillon gebruiken. Allemaal lekker.
Wil je de soep vegetarisch houden laat de ham dan weg.
Je kunt in de soep groentebouillon, kruidenbouillon, kippenbouillon of runderbouillon gebruiken. Allemaal lekker.
Wil je de soep vegetarisch houden laat de ham dan weg.
Deze soep scoort goed dankzij de royale hoeveelheid groenten zoals broccoli en prei, die boordevol vitaminen en vezels zitten. De magere ham levert eiwitten. Een aandachtspunt is de crème fraîche, die het vetgehalte verhoogt, al wordt een magerder alternatief met melk gesuggereerd. Ook kunnen bouillon van een tablet en sojasaus het zoutgehalte verhogen. Desondanks is het een voedzame keuze, zeker als je voor de slankere optie gaat en let op de zoutinname.
Energie | 176 kcal |
---|---|
Vetten | 9.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.4 g |
Koolhydraten | 12.9 g |
waarvan suikers | 6 g |
Vezels | 2.6 g |
Eiwitten | 11.6 g |
Zout | 2.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept