Koreaanse Beef Bulgogi

(Nog geen beoordelingen)

Bulgogi, ook wel bekend als Koreaans BBQ-rundvlees, is een gerecht van dun gesneden steak dat gemarineerd is in een zoete soja-, sesam- en knoflooksaus. Als je het wat pittiger wilt maken kun je het serveren in slablaadjes met rijst en hete pepersaus (gochujang).

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min
Koreaanse Beef Bulgogi
Bulgogi, wat 'vuurvlees' betekent in het Koreaans, is een populair gerecht bestaande uit dun gesneden, gemarineerd rundvlees dat wordt gegrild of gebakken, bekend om zijn zoete en hartige smaak, vaak geserveerd met rijst en verschillende bijgerechten.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Klop de sojasaus, bosui, suiker, knoflook, sesamzaadjes, sesamolie en peper samen in een kom.
  3. Stap 3 Plaats de plakjes biefstuk in een ondiepe schaal. Giet de marinade erover. Dek af en zet minimaal 1 uur tot een nacht in de koelkast. Hoe langer hoe beter voor de smaak.
  4. Stap 4 Verwarm een grill voor op hoge temperatuur en vet het rooster licht in.
  5. Stap 5 Grill de biefstukplakjes snel op de voorverwarmde grill totdat ze licht verkoold en doorgebakken zijn. 1 tot 2 minuten per kant.
  6. Stap 6 Serveer warm en eet smakelijk!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 308 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 29 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 232 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 1 g
Eiwitten 16 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account