Makkelijke Maandag Macaronischotel met gerookte kip en tomaat

(Nog geen beoordelingen)

In dit gerecht wordt de macaroni gekookt, vervolgens een dikke saus gemaakt met melk, ui bouillon, bloem, kaas en mosterd en daarin de macaroni. In een ovenschotel met plakken tomaat en plakjes gerookte kip en even onder de grill om de kaas te laten smelten.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar en verwarm de grill alvast voor op de grillstand 250.
  2. Stap 2 Kook de macaroni volgens de bereiding op de verpakking gaar. Giet af en laat uitlekken.
  3. Stap 3 Voeg de sjalot toe aan de warme bouillon, breng aan de kook en laat dit circa 6 minuten onder af en toe roeren wat inkoken.
  4. Stap 4 Verwarm de el vetstof in een pan. Voeg de melk en de bloem toe en roer met een garde tot een dikke saus.
  5. Stap 5 Roer van het vuur af het bouillon- uimengsel en de geraspte kaas de mosterd en gemalen peper naar smaak en wat basilicum door de saus.
  6. Stap 6 Roer de uitgelekte macaroni door de saus en stort alles over in een lage ovenschotel.
  7. Stap 7 Leg er de plakjes gerookte kip en tomaat op.
  8. Stap 8 Bestrooi met wat geraspte kaas. Zet onder de grill totdat de kaas gesmolten is en goudbruin gekleurd. Bestrooi eventueel vlak voor het serveren met gesnipperde bieslook.

Tip

In plaats van gedroogde basilicum kun je de schotel ook verrijken met verse blaadjes basilicum, die je tussen de tomaten duwt. Of garneer met gesnipperde bieslook of bladpeterselie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 89 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 oktober 2024

Tip

In plaats van gedroogde basilicum kun je de schotel ook verrijken met verse blaadjes basilicum, die je tussen de tomaten duwt. Of garneer met gesnipperde bieslook of bladpeterselie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 507 kcal
Vetten 16.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.6 g
Koolhydraten 58.5 g
waarvan suikers 8.2 g
Vezels 2.5 g
Eiwitten 29 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account