In dit gerecht wordt de macaroni gekookt, vervolgens een dikke saus gemaakt met melk, ui bouillon, bloem, kaas en mosterd en daarin de macaroni. In een ovenschotel met plakken tomaat en plakjes gerookte kip en even onder de grill om de kaas te laten smelten.
In plaats van gedroogde basilicum kun je de schotel ook verrijken met verse blaadjes basilicum, die je tussen de tomaten duwt. Of garneer met gesnipperde bieslook of bladpeterselie.
In plaats van gedroogde basilicum kun je de schotel ook verrijken met verse blaadjes basilicum, die je tussen de tomaten duwt. Of garneer met gesnipperde bieslook of bladpeterselie.
Deze macaronischotel krijgt een 6. Het gerecht levert eiwitten uit kip en kaas, en bevat groenten zoals tomaat en ui. Aandachtspunten voor de gezondheid zijn het gebruik van gerookte kip (een bewerkt product), waarschijnlijk witte macaroni in plaats van volkoren, en een romige kaassaus die de maaltijd calorierijker maakt en meer verzadigd vet en zout toevoegt. Met volkoren pasta, meer groenten en onbewerkte kip zou dit een gezondere keuze zijn.
Energie | 507 kcal |
---|---|
Vetten | 16.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.6 g |
Koolhydraten | 58.5 g |
waarvan suikers | 8.2 g |
Vezels | 2.5 g |
Eiwitten | 29 g |
Zout | 0.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept