Bruine bonenschotel met saucijzen en uitjes Monegask

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Bruine bonen uit pot of blik met gebakken paprika's, ui en prei. Verrijkt met de "uitjes Monegask" van Lidy die dit recept op Eetse.nl heeft geplaatst. Ik heb het recept van Lidy gemaakt en vond dit zo lekker dat ik het gebruikt heb voor mijn bruine bonenschotel.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de saucijzen gaar en bruin. Haal de saucijzen uit de pan en hou apart.
  2. Stap 2 Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig. Voeg de prei eraan toe en bak de prei beetgaar. Bak de stukjes paprika ook even mee.
  3. Stap 3 Voeg de goed uitgelekte bruine bonen en de "uitjes Monegask" eraan toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Stap 4 Proef en bepaal zelf of er nog peper en zout door moet.
  5. Stap 5 Leg de saucijzen op de bruine bonen en warm alles nog even goed door.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Het recept van de "uitjes Monegask" vond je onder: https://eetse.nl/recepten/267/uitjes-monegask.

Dit recept is ook lekker met andere peulvruchten.

Geen saucijzen? Neem dan 1 eetlepel olie en begin gelijk met het bakken van de ui en de knoflook.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 267 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 oktober 2024

Tip

Het recept van de "uitjes Monegask" vond je onder: https://eetse.nl/recepten/267/uitjes-monegask.

Dit recept is ook lekker met andere peulvruchten.

Geen saucijzen? Neem dan 1 eetlepel olie en begin gelijk met het bakken van de ui en de knoflook.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 589 kcal
Vetten 15.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.7 g
Koolhydraten 98.4 g
waarvan suikers 34.2 g
Vezels 19.2 g
Eiwitten 21.6 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account