Uitjes Monegask

(Nog geen beoordelingen)

Bij het snuffelen in een oud kookboekje kwam ik het handgeschreven receptje tegen van mijn moeder. Ik maak het inmiddels al jaren en iedereen is er dol op.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min
Uitjes  Monegask

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Benodigdheden

  • Kom
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Week de rozijnen circa 10 minuten in warm water.
  2. Stap 2 Giet ondertussen de uitjes en de kappertjes in een zeef en laat uitlekken.
  3. Stap 3 Roer uitjes, kappertjes en rozijnen door elkaar en voeg naar smaak ketchup en Sweet Chilisaus toe.
  4. Stap 4 Roer alles goed door en proef. Voeg zo nodig nog ketchup en of Sweet Chilisaus toe.

Tip

Ruim van te voren maken, zodat de smaken de kans krijgen om in te trekken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 326 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 24 mei 2024

Tip

Ruim van te voren maken, zodat de smaken de kans krijgen om in te trekken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 53 kcal
Vetten 0.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 13.7 g
waarvan suikers 10.4 g
Vezels 1.1 g
Eiwitten 0.7 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
1 juni 2024 om 10:22
Dag Helga wat leuk , dat je dit eens wil gaan maken.
Wij eten dit graag als extraatje bij vlees, vis, of paté. Ook lekker bij patatjes , bbq of buffet.
Ik ben benieuwd of het gerecht in de smaak valt.
Ik maak het geregeld, vooral onze jongste kleindochter van 13 is er dol op.
Groetjes Lidy .
1 juni 2024 om 19:41
Mogelijkheden genoeg dus. Eigenlijk een beetje te gebruiken als chutney lijkt het.
Bedankt!
Helga
2 juni 2024 om 10:05
Hoi Helga, zó zou je het kunnen noemen.
Groetjes en een fijne zondag Lidy.
1 juni 2024 om 10:08
Hoi Lidy,
Dit lijkt me leuk om een keer te maken. Heb je nog tips waar we het goed bij kunnen eten?
Groeten, Helga
1 juni 2024 om 15:17
Dag Helga wat leuk , dat je dit eens wil gaan maken.
Wij eten dit graag als extraatje bij vlees, vis, of paté. Ook lekker bij patatjes , bbq of buffet.
Ik ben benieuwd of het gerecht in de smaak valt.
Ik maak het geregeld, vooral onze jongste kleindochter van 13 is er dol op.
Groetjes Lidy .