Cubaanse Ropa Vieja (Slowcooker)

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ropa Vieja is een klassiek Cubaans gerecht dat heerlijk wordt geserveerd met tortilla's of rijst. De combinatie van mals rundvlees met tomatensaus, paprika en kruiden maakt het een smaakvolle maaltijd. Je kunt ook nog zure room, kaas en verse koriander toevoegen voor extra smaak.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Slowcooker

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Stap 2 Leg het vlees in de pan en bak tot deze bruin is. Ongeveer 4 minuten per kant.
  3. Stap 3 Breng het vlees over naar de slowcooker en voeg de runderbouillon en gezeefde tomaten toe.
  4. Stap 4 Voeg vervolgens de tomatenpuree, paprika, ui, knoflook, komijn, koriander, olijfolie en azijn toe.
  5. Stap 5 Roer tot alles goed gemengd is. Dek de slowcooker af.
  6. Stap 6 Kook op lage stand tot 10 uur of op hoge stand voor 4 uur.
  7. Stap 7 Trek het vlees uit elkaar met twee vorken.
  8. Stap 8 Serveer met tortilla's of rijst.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Dit gerecht smaakt heerlijk met een bijgerecht van zwarte bonen en witte rijst.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 3868 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 25 oktober 2024

Tip

Dit gerecht smaakt heerlijk met een bijgerecht van zwarte bonen en witte rijst.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde optie

Dit Cubaanse stoofgerecht is een behoorlijk gezonde optie. Het gebruikt mager rundvlees, levert veel eiwitten en bevat een goede portie groenten zoals paprika en ui. De saus is op basis van tomaat en op smaak gebracht met kruiden, wat beter is dan veel vet of zout. De slowcooker bereiding helpt voedingsstoffen te behouden. Voor de gezondste maaltijd kies je bijgerechten zoals volkoren rijst of tortilla's en let je op het zoutgehalte van de bouillon.

Energie 261 kcal
Vetten 16 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 10 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 2 g
Eiwitten 21 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account