Romige mini penne met spinazie en tonijn

(Nog geen beoordelingen)

Een snel, gemakkelijk en dagelijks gerecht met spinazie, courgette, ui, knoflook, tonijn en kookroom. Snel uit de wok.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt het klontje ongezouten roomboter in de wok en fruit ui, knoflook en de Provençaalse kruiden enkele minuten.
  2. Stap 2 Kook ondertussen de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking in 0,30 bouillonblokje groente met minder zout en water gaar.
  3. Stap 3 Voeg de courgette toe aan de wok en bak in enkele minuten wat zachter.
  4. Stap 4 Voeg de spinazie toe en verwarm mee.
  5. Stap 5 Roer de kookroom en de uitgelekte tonijn toe en laat even goed mee doorwarmen.
  6. Stap 6 Ondertussen is je penne klaar. Giet af en voeg toe aan de wok.
  7. Stap 7 Roer even alles door, voeg citroensap, gemalen peper en zout naar smaak toe en serveer meteen, liefst op voor verwarmde borden.

Tip

Uiteraard kun je ook kiezen voor tonijn op olie basis.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 79 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 18 oktober 2024

Tip

Uiteraard kun je ook kiezen voor tonijn op olie basis.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 626 kcal
Vetten 25.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.3 g
Koolhydraten 65.3 g
waarvan suikers 11.3 g
Vezels 7.2 g
Eiwitten 37.6 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account