Geurig vispotje met kabeljauw en grote garnalen

(Nog geen beoordelingen)

Kabeljauw en grote garnalen samen in een romige saus op basis van melk met groente. De vis gaart in de groentesaus met prei, winterpeen, paprika en wat paddenstoelen, kerrie en wordt geserveerd met rijst naar keuze.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan of wok
  • Snijplank
  • Mes
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt het stukje roomboter in een wok of grote hapjespan, voeg de knoflook toe en fruit op een zacht vuurtje even aan.
  2. Stap 2 Voeg de prei, wortel, paprika, paddenstoelen en kerrie toe en bak even mee.
  3. Stap 3 Voeg een snufje zout en gemalen peper naar smaak toe.
  4. Stap 4 Voeg de bloem toe en bak een minuutje mee.
  5. Stap 5 Dan mag de melk erbij. Verkruimel er het halve bouillonblokje boven en roer goed door. Kook alvast de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  6. Stap 6 Breng aan de kook en laat zachtjes enkele minuten pruttelen. Voeg de tomaatjes toe en roer alles door en proef. Voeg zo nodig of peper en zout of nog een stukje groentebouillon toe.
  7. Stap 7 Voeg de kabeljauw en de garnalen toe. NIET MEER ROEREN. Leg het deksel op de pan en laat de kabeljauw in 7 minuten in de saus garen.
  8. Stap 8 Schep het vispannetje in een ruime kom en de rijst in een apart schaaltje ernaast en garneer het vispotje met bosui en of peterselie en een stukje citroen .

Tip

Uiteraard kun je het geurig vispotje ook serveren op een bord met rijst.

Ook lekker met bijvoorbeeld wat gehalveerde sperzieboontjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 139 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 15 oktober 2024

Tip

Uiteraard kun je het geurig vispotje ook serveren op een bord met rijst.

Ook lekker met bijvoorbeeld wat gehalveerde sperzieboontjes.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 556 kcal
Vetten 13.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.5 g
Koolhydraten 84.3 g
waarvan suikers 15.5 g
Vezels 6.3 g
Eiwitten 24.7 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Cecile
16 oktober 2024 om 11:58
Dit ga ik deze week proberen. Lijkt me erg lekker Lidy!
Lieve groet Cecile
16 oktober 2024 om 19:54
Hoi Cecile, leuk, dat je dit vispotje wil proberen. Wij hebben ervan gesmuld. In een kom geserveerd blijft het gerecht lekker lang warm. Wij aten steeds een hap uit de kom met wat rijst. Geniet ervan en succes met maken.
Groetjes Lidy.