Maïsribbetjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Maïsribbetjes zijn een fantastische manier om van maïs te genieten! De kruiden en knoflookboter dringen diep door in de maïskorrels, wat bij elke hap zorgt voor een smaakexplosie. Dit recept is ideaal voor de barbecue, maar kan ook in de oven worden bereid.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    8 min
  • Totaal
    28 min

Ingrediënten

Aantal porties:
16
  1. Kruiden
  2. Knoflookboter

Benodigdheden

  • Barbecue of oven
  • Snijplank
  • Steelpan
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd het uiteinde en de puntige kant van de maïskolven af. Zet de maïskolven rechtop en snijd ze in de lengte in tweeën, en vervolgens elke helft nogmaals in tweeën om 4 delen te maken.
  2. Stap 2 Gebruik een scherp mes en een goede snijplank voor de veiligheid. Je kunt een natte doek onder de snijplank leggen om verschuiven te voorkomen.
  3. Stap 3 Verwarm de barbecue op hoog vuur of de oven op 200°C. Smelt de boter in een kleine steelpan en voeg de knoflook toe. Bak dit 20 seconden tot het geurig is. Haal van het vuur en houd het warm.
  4. Stap 4 Meng alle kruiden in een kleine kom.
  5. Stap 5 Doe de olijfolie samen met de mais in een grote kom. Bestrooi geleidelijk met de kruidenmix terwijl je tussendoor goed husselt.
  6. Stap 6 BBQ: Leg de maïsribben met de kant van de korrels naar beneden op de barbecue. Bak dit 8 minuten tot er zwarte plekjes ontstaan en de maïs begint te krullen als "ribben". Daarna bak je de gesneden kant nog een minuut.
  7. Stap 7 Oven: Bak 25 tot 30 minuten, met de maïskorrel naar boven. (Let op: de maïs krult dan niet zo veel en er ontstaan ​​geen zwarte plekjes).
  8. Stap 8 Haal de maïs van de barbecue en giet de knoflookboter erover. Schep alles om met een rubberen spatel.
  9. Stap 9 Leg de maïsribben op een schaal, bestrooi met peterselie of koriander en indien gewenst met wat extra paprikapoeder. Direct serveren.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Zorg ervoor dat je een scherp mes gebruikt om ongelukken te voorkomen. Een bot mes verhoogt het risico op glijden.

Sommige stukken kunnen ongelijk of gebroken zijn, maar dat doet niets af aan de smaak!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 226 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 14 oktober 2024

Tip

Zorg ervoor dat je een scherp mes gebruikt om ongelukken te voorkomen. Een bot mes verhoogt het risico op glijden.

Sommige stukken kunnen ongelijk of gebroken zijn, maar dat doet niets af aan de smaak!

Voedingswaarden

Per portie
Energie 60 kcal
Vetten 5.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.9 g
Koolhydraten 3.3 g
waarvan suikers 0.1 g
Vezels 0.4 g
Eiwitten 0.6 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account