Krokante Kaas Croutons

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Eenvoudige kaas croutons van volkorenbrood zijn ontzettend gemakkelijk te maken en smaken erg lekker bij verschillende soorten soep. Bijvoorbeeld bij Pastinaak soep.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    8 min
  • Totaal
    13 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Kom
  • Mes
  • Snijplank
  • Bakplaat en bakpapier.

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven op 200 graden voor.
  2. Stap 2 Snij de 2 sneetjes brood in grote stukjes circa 8 per sneetje.
  3. Stap 3 Giet de olie in een kom, maal er peper (en zout) naar smaak overheen.
  4. Stap 4 Hussel de plakjes brood goed door de olie.
  5. Stap 5 Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  6. Stap 6 Strooi er de geraspte kaas over de blokjes brood .
  7. Stap 7 Bak circa 10 minuten. Laat afkoelen en serveer ze als extraatje bij soep.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Omdat kaas al zoutig genoeg is, heb ik geen extra zout aan de croutons toegevoegd.

Natuurlijk kun je de croutons ook ín de soep serveren. Helaas worden ze dan gauw zompig, ze zijn veel lekkerder als ze krokant blijven om ze bij je soepje op te knabbelen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 442 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 12 oktober 2024

Tip

Omdat kaas al zoutig genoeg is, heb ik geen extra zout aan de croutons toegevoegd.

Natuurlijk kun je de croutons ook ín de soep serveren. Helaas worden ze dan gauw zompig, ze zijn veel lekkerder als ze krokant blijven om ze bij je soepje op te knabbelen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 94 kcal
Vetten 5.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.5 g
Koolhydraten 7.3 g
waarvan suikers 0.9 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 3.4 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account