Pastinaak soep

(Nog geen beoordelingen)

Pastinaak "de vergeten groente" is erg lekker om een gezond en romig soepje van te maken. Een blijvertje!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Blender
  • Mes
  • Snijplank
  • Pannetje

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en rozemarijn enkele minuten.
  2. Stap 2 Voeg de geschilde pastinaak (stukje van boven en onderkant verwijderen) aan de pan toe en bak circa 5 minuten mee.
  3. Stap 3 Voeg de bouillon toe en laat dit geheel met het deksel op de pan zachtjes 15-20 minuten koken.
  4. Stap 4 Maal de soep fijn met de blender en roer de kookroom erdoor. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
  5. Stap 5 Smelt het klontje roomboter in een pannetje. Voeg de blaadjes salie toe. Roer even door en zet het vuur uit.
  6. Stap 6 Schep de soep in voorverwarmde borden of kommen en garneer de soep met de salieboter en het geroosterd amandelschaafsel.

Tip

De soep is vooraf helemaal te maken. Hoef je enkel nog op te warmen en de salieboter te maken.
Ook lekker zonder salie en geroosterde andere nootjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 138 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 oktober 2024

Tip

De soep is vooraf helemaal te maken. Hoef je enkel nog op te warmen en de salieboter te maken.
Ook lekker zonder salie en geroosterde andere nootjes.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 309 kcal
Vetten 21.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.1 g
Koolhydraten 28 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 6.6 g
Eiwitten 3.9 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account