Klassieke Cubaanse Picadillo

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze klassieke Cubaanse Picadillo is een smaakvol gerecht van rundergehakt dat wordt gegeten met rijst en gebakken banaan. Het is ook lekker als vulling voor taco's of empanadas.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan met deksel

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak totdat ze zacht zijn. Ongeveer 5 tot 7 minuten.
  2. Stap 2 Voeg het rundergehakt toe aan de koekenpan. Bak al roerend rul tot het volledig gebruind is. Ongeveer 7 tot 10 minuten.
  3. Stap 3 Roer de tomatensaus, olijven, rozijnen, kappertjes, komijn, sazon-kruiden, suiker en zout door het gehaktmengsel.
  4. Stap 4 Dek de koekenpan af en zet het vuur laag. Kook totdat het mengsel goed is doorverwarmd. Ongeveer 5 tot 10 minuten.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik rijpe bakbananen als bijgerecht voor een authentieke Cubaanse ervaring.

Overgebleven Picadillo kan worden gebruikt als vulling voor empanadas of tacos.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 467 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 6 oktober 2024

Tip

Gebruik rijpe bakbananen als bijgerecht voor een authentieke Cubaanse ervaring.

Overgebleven Picadillo kan worden gebruikt als vulling voor empanadas of tacos.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 350 kcal
Vetten 19 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 24 g
waarvan suikers 17 g
Vezels 2 g
Eiwitten 24 g
Zout 8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account