Een snel en lekker voorgerechtje of tussengerecht. Garnaaltjes in een romige boursin. Pastei bakjes kun je op een eenvoudige manier zelf maken. Zie daarvoor : "Bladerdeegbakjes met aspergeragout en ham" .
Ook lekker met roze garnaaltjes.
Zelfgemaakte pasteibakjes:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Vet een muffinvorm in. Bekleed de vormpjes met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem van het deeg.
Doe nu bakpapier in de vormpjes en vul ze met een steunvulling (gedroogde bonen, keramische bonen, ongekookte rijst of spliterwten).
Bak de bakjes gedurende 15 minuten in het midden van de oven. Haal de bakjes uit de oven en verwijder het bakpapier samen met de steunvulling.
Bestrijk de randen van de bakjes in met een losgeklopt ei of een beetje koffiemelk. Zet vervolgens de bakjes nog vijf minuten op het rooster in de oven, zodat de onderkanten garen en de randjes bruin worden.
Ook lekker met roze garnaaltjes.
Zelfgemaakte pasteibakjes:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Vet een muffinvorm in. Bekleed de vormpjes met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem van het deeg.
Doe nu bakpapier in de vormpjes en vul ze met een steunvulling (gedroogde bonen, keramische bonen, ongekookte rijst of spliterwten).
Bak de bakjes gedurende 15 minuten in het midden van de oven. Haal de bakjes uit de oven en verwijder het bakpapier samen met de steunvulling.
Bestrijk de randen van de bakjes in met een losgeklopt ei of een beetje koffiemelk. Zet vervolgens de bakjes nog vijf minuten op het rooster in de oven, zodat de onderkanten garen en de randjes bruin worden.
Energie | 384 kcal |
---|---|
Vetten | 28.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11.5 g |
Koolhydraten | 21.1 g |
waarvan suikers | 0.8 g |
Vezels | 0.8 g |
Eiwitten | 10.9 g |
Zout | 0.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept