Romige Garnalen In een Bladerdeegbakje

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een snel en lekker voorgerechtje of tussengerecht. Garnaaltjes in een romige boursin. Pastei bakjes kun je op een eenvoudige manier zelf maken. Zie daarvoor : "Bladerdeegbakjes met aspergeragout en ham" .

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Oven
  • Pan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de pasteibakjes volgens de verpakking of maak ze zelf (zie tips).
  2. Stap 2 Smelt de boter en fruit het sjalotje in enkele minuutjes glazig.
  3. Stap 3 Voeg de Boursin toe en laat deze smelten.
  4. Stap 4 Voeg de kookroom toe, roer door en verwarm mee.
  5. Stap 5 Voeg de garnaaltjes toe en verwarm ze even mee.
  6. Stap 6 Vul de pasteibakjes met het mengsel.
  7. Stap 7 Garneer met peterselie, dille of bieslook.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker met roze garnaaltjes.

Zelfgemaakte pasteibakjes:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Vet een muffinvorm in. Bekleed de vormpjes met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem van het deeg.

Doe nu bakpapier in de vormpjes en vul ze met een steunvulling (gedroogde bonen, keramische bonen, ongekookte rijst of spliterwten).

Bak de bakjes gedurende 15 minuten in het midden van de oven. Haal de bakjes uit de oven en verwijder het bakpapier samen met de steunvulling.

Bestrijk de randen van de bakjes in met een losgeklopt ei of een beetje koffiemelk. Zet vervolgens de bakjes nog vijf minuten op het rooster in de oven, zodat de onderkanten garen en de randjes bruin worden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 319 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 6 oktober 2024

Tip

Ook lekker met roze garnaaltjes.

Zelfgemaakte pasteibakjes:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Vet een muffinvorm in. Bekleed de vormpjes met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem van het deeg.

Doe nu bakpapier in de vormpjes en vul ze met een steunvulling (gedroogde bonen, keramische bonen, ongekookte rijst of spliterwten).

Bak de bakjes gedurende 15 minuten in het midden van de oven. Haal de bakjes uit de oven en verwijder het bakpapier samen met de steunvulling.

Bestrijk de randen van de bakjes in met een losgeklopt ei of een beetje koffiemelk. Zet vervolgens de bakjes nog vijf minuten op het rooster in de oven, zodat de onderkanten garen en de randjes bruin worden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 384 kcal
Vetten 28.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.5 g
Koolhydraten 21.1 g
waarvan suikers 0.8 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 10.9 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account