Bladerdeegbakjes met aspergeragout en ham

(Nog geen beoordelingen)

Door inventief te zijn iets lekkers kunnen maken, zoals deze eenvoudige pasteibakjes.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de asperges samen met de schillen, kontjes, en een half bouillonblokje (groente of kruiden) in water tot ze gaar zijn.
  2. Stap 2 Laat de asperges afkoelen in de bouillon. Giet de bouillon af door een zeef en vang deze op.
  3. Stap 3 Snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Bewaar vier mooie aspergekopjes voor de garnering.
  4. Stap 4 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  5. Stap 5 Vet een muffinvorm in. Bekleed de vormpjes met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem van het deeg.
  6. Stap 6 Doe nu bakpapier in de vormpjes en vul ze met een steunvulling (gedroogde bonen, keramische bonen, ongekookte rijst of spliterwten).
  7. Stap 7 Bak de bakjes gedurende 15 minuten in het midden van de oven. Haal de bakjes uit de oven en verwijder het bakpapier samen met de steunvulling.
  8. Stap 8 Bestrijk de randen van de bakjes in met een losgeklopt ei of een beetje koffiemelk. Zet vervolgens de bakjes nog vijf minuten op het rooster in de oven, zodat de onderkanten garen en de randjes bruin worden.
  9. Stap 9 Smelt ondertussen boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en laat al roerend garen.
  10. Stap 10 Voeg al roerend in porties van ongeveer 300 ml de aspergebouillon toe, zodat er een dikke roux ontstaat.
  11. Stap 11 Voeg nu de room, aspergestukjes en hamblokjes toe. Breng op smaak met peper, zout en een paar druppels worcestersaus.
  12. Stap 12 Vul de bakjes met de ragout en leg er ook wat naast.
  13. Stap 13 Garneer met bladpeterselie, een aspergekopje en een plakje citroen, of strooi er wat olijvencrumble overheen.

Tip

Vegetarisch? Laat de ham weg en roer wat gesnipperde bieslook en / of bladpeterselie door de ragout of wat gekookt ei in stukjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 387 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 20 mei 2024

Tip

Vegetarisch? Laat de ham weg en roer wat gesnipperde bieslook en / of bladpeterselie door de ragout of wat gekookt ei in stukjes.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 351 kcal
Vetten 17.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.3 g
Koolhydraten 39.8 g
waarvan suikers 14.6 g
Vezels 3.1 g
Eiwitten 10.1 g
Zout 1.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account