Crumble of poeder van zwarte olijven

(Nog geen beoordelingen)

Een verrukkelijk poeder of crumble, gemaakt van gedroogde olijven. Perfect om salades en pastagerechten extra smaak te geven. Deze smaakmaker is een must-have voor in je keukenkastje. Naast de heerlijke smaak, geeft het ook een mooie decoratie aan je gerechten. Slechts een paar kruimels zijn vaak al voldoende.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    3 uur
  • Totaal
    3 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
30

Bereiding

  1. Stap 1 Laat een potje zwarte olijven zonder pit goed uitlekken door middel van een zeef.
  2. Stap 2 Dep de uitgelekte olijven goed droog met keukenpapier.
  3. Stap 3 Verwarm de oven voor op 90 graden Celsius.
  4. Stap 4 Leg de drooggedepte olijven los van elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Stap 5 Droog de olijven drie uur lang in de oven.
  6. Stap 6 Laat de olijven volledig afkoelen nadat ze uit de oven komen.
  7. Stap 7 Maal de afgekoelde olijven in een blender tot een poeder of crumble.
  8. Stap 8 Bewaar het poeder of crumble in een schoon potje.

Tip

Strooi op salades, op pasta's, op vlees of vis.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1278 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 20 mei 2024

Tip

Strooi op salades, op pasta's, op vlees of vis.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 9 kcal
Vetten 0.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.2 g
Koolhydraten 0.5 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 0.1 g
Eiwitten 0.1 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
4 juni 2024 om 15:28
Niet schrikken van de "lange " bereidingstijd !
De olijven hoeven alleen maar in de oven te drogen . Je hebt er geen omkijken naar en tijdens de droogtijd kun je vele andere activiteiten verrichten : )