Geroosterde pompoen is het ultieme bijgerecht tijdens de herfst. Het is eenvoudig te maken, niet duur en past perfect bij veel hoofdgerechten, dankzij zijn smaakvolle, zoete buitenkant en malse binnenkant.
Meng pompoen eens met gedroogde cranberry's en walnoten voor een feestelijk bijgerecht.
Ook lekker in een curry of salade met quinoa.
Meng pompoen eens met gedroogde cranberry's en walnoten voor een feestelijk bijgerecht.
Ook lekker in een curry of salade met quinoa.
Dit gerecht is erg gezond en krijgt een hoge score omdat het hoofdzakelijk bestaat uit pompoen, een groente boordevol bètacaroteen (dat je lichaam omzet in vitamine A), vezels en mineralen. De bereidingswijze, roosteren in de oven met een beetje olijfolie (een bron van gezonde onverzadigde vetten), is ook erg goed. De toevoeging van een kleine hoeveelheid zout is de enige reden waarom het geen perfecte 10 is, maar al met al is dit een uitstekende en voedzame keuze om meer groenten binnen te krijgen.
Energie | 64 kcal |
---|---|
Vetten | 4.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.6 g |
Koolhydraten | 6 g |
waarvan suikers | 1.1 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 0.5 g |
Zout | 0.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept