Geroosterde Pompoen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Geroosterde pompoen is het ultieme bijgerecht tijdens de herfst. Het is eenvoudig te maken, niet duur en past perfect bij veel hoofdgerechten, dankzij zijn smaakvolle, zoete buitenkant en malse binnenkant.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Oven

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en schil de pompoen. Als de pompoen erg hard is kun je hem 10 minuutjes in kokend water leggen of 2 minuten in de magnetron. Zo wordt de schil zachter en gaat het schillen makkelijker.
  2. Stap 2 Snijd de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden.
  3. Stap 3 Snijd de pompoen in stukken van dezelfde grootte. Dit zorgt voor gelijkmatige garing.
  4. Stap 4 Meng de pompoenstukken met olie, zout, peper en knoflookpoeder.
  5. Stap 5 Verdeel de pompoen gelijkmatig over een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat de stukken voldoende ruimte hebben om te roosteren. Gebruik twee bakplaten indien nodig.
  6. Stap 6 Bak gedurende 35 minuten en hussel ze halverwege met een spatel.
  7. Stap 7 Controleer of de pompoen gaar is met licht gebruinde randen. Direct serveren.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Meng pompoen eens met gedroogde cranberry's en walnoten voor een feestelijk bijgerecht.

Ook lekker in een curry of salade met quinoa.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 538 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 3 oktober 2024

Tip

Meng pompoen eens met gedroogde cranberry's en walnoten voor een feestelijk bijgerecht.

Ook lekker in een curry of salade met quinoa.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 64 kcal
Vetten 4.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.6 g
Koolhydraten 6 g
waarvan suikers 1.1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 0.5 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account