Sofritas

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Sofritas is een heerlijk en hartig vegan gerecht gemaakt van gemarineerde tofu in een pittige tomatensaus. Perfect als vulling voor taco's, burrito's of bowls. Deze smaakvolle en eiwitrijke optie geeft je maaltijden een Mexicaanse twist!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Oven of gasfornuis
  • Koekenpan
  • Blender of keukenmachine

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de poblano peper of groene paprika onder een grill of boven een gasvlam tot deze zwartgeblakerd is. Laat een beetje afkoelen en verwijder dan de steel en de zaden.
  2. Stap 2 Verhit 1 ½ eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe met een snufje zout en bak 5 tot 6 minuten al roerend tot ze kleuren.
  3. Stap 3 Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 2 minuten terwijl je regelmatig roert. Voeg daarna de tomatenpuree, komijn, oregano, chilipoeder, 1 theelepel zout en peper toe en bak 1 minuutje. Voeg als laatste de tomaten toe en verwarm tot ze zacht zijn. Ongeveer 5 minuten.
  4. Stap 4 Snijd de tofu in 4 plakken en pers er zoveel mogelijk water uit. Verkruimel de tofu in kleine stukjes, ter grootte van een bosbes.
  5. Stap 5 Doe het ui-tomatenmengsel in een blender. Voeg de geroosterde poblano (of paprika), chipotle pepers in adobo, azijn en water toe. Blend tot het relatief glad is en proef de saus. Pas de smaak eventueel naar wens aan.
  6. Stap 6 Verhit de overige 1 ½ eetlepel olie in de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de verkruimelde tofu toe en spreid deze uit in een gelijkmatige laag. Bak 2 tot 3 minuten zonder te roeren. Draai de tofu om en bak verder tot de meeste tofu bruin is.
  7. Stap 7 Giet de saus over de tofu en laat 5 minuten sudderen. Roer af en toe. Laat de smaak zich ontwikkelen en zorg dat de tofu in saus is gedrenkt.
  8. Stap 8 Proef en pas de smaak aan naar wens. Maak af met een scheutje limoensap.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Tofukruimels ter grootte van een bosbes zorgen ervoor dat de saus goed wordt opgenomen.

Laat de geroosterde paprika niet weg, anders mis je de rokerige aroma.

Gebruik Spaanse peperolie voor een extra pittige variant.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 226 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 2 oktober 2024

Tip

Tofukruimels ter grootte van een bosbes zorgen ervoor dat de saus goed wordt opgenomen.

Laat de geroosterde paprika niet weg, anders mis je de rokerige aroma.

Gebruik Spaanse peperolie voor een extra pittige variant.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 216 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 13 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 5 g
Eiwitten 12 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account