Snijbonenstamp met spekjes, gehakt en basilicumpesto

(Nog geen beoordelingen)

Een erg lekker stamppotje met snijbonen, spekjes, gehakt, aardappelen en pesto.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pannen
  • Vergiet
  • Koekenpan
  • Aardappelstamper

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de spekjes lichtbruin. Voeg het gehakt eraan toe en bak het gehakt rul en lichtbruin.
  2. Stap 2 Voeg de sjalotsnippers, knoflooksnippers en prei toe en bak dit plm. 5 minuten mee met het spek en het gehakt.
  3. Stap 3 Kook de snijbonen beetgaar in water met zout en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  4. Stap 4 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af. Zet ze terug op de warmtebron en laat ze nog even goed droog stomen.
  5. Stap 5 Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Meng de pesto en de roomboter door de gestampte aardappelen zodat een smeuïge aardappelpuree ontstaat,
  6. Stap 6 Meng de spek/gehaktmassa en de snijbonen voorzichtig door de aardappelpuree. Garneer met wat snijbonen en de spek/gehaktmassa.

Tip

Je kunt de snijbonenstamppot ook vooraf maken en later overdoen in een ovenschaal. Geraspte kaas erover strooien en half uurtje in de oven op 200 graden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 2700 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 30 september 2024

Tip

Je kunt de snijbonenstamppot ook vooraf maken en later overdoen in een ovenschaal. Geraspte kaas erover strooien en half uurtje in de oven op 200 graden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 1009 kcal
Vetten 53.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 21.2 g
Koolhydraten 99.4 g
waarvan suikers 12.6 g
Vezels 16 g
Eiwitten 38.2 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
4 oktober 2024 om 18:54
Dank je wel Kok43 voor je leuke reactie. Ik heb Rob de groeten gedaan maar wie ben je?
Kok43
4 oktober 2024 om 13:00
Hoi Petra,
Ik geniet van jouw lekkere gerechten!
Doe de groeten aan Rob. 🧑‍🍳🙋‍♂️
2 oktober 2024 om 16:09
Dit was heel erg lekker Lidy. Ik heb in verhouding weinig aardappelen gebruikt en veel groenten. Je kunt ook alleen rundergehakt gebruiken. In plaats van de roomboter (wat wel erg lekker is) de puree maken met melk. Dat scheelt weer in de calorieën.
2 oktober 2024 om 16:44
Ik ga zeker experimenteren. Bedankt voor de foto bij mijn shoarma kruiden. Groetjes Lidy.
2 oktober 2024 om 15:43
Dit ziet er heerlijk uit Petra. Het is wel een gerecht met een hoge calorische waarde. Ik ga dit zeker eens maken en proberen die caloriewaarde wat omlaag te brengen. Groetjes Lidy.