Deze stevige Griekse couscoussalade maakt gebruik van Israëlische couscous, ook wel parel couscous genoemd. In een woord: heerlijk!
Deze Griekse couscoussalade is een redelijk gezonde keuze dankzij de combinatie van parelcouscous (bron van koolhydraten), kikkererwten (eiwitten en vezels), en groenten zoals zongedroogde tomaten en olijven. De dressing op basis van azijn en citroensap is licht. Punten van aandacht zijn het potentiële hoge zoutgehalte door de bouillon, olijven, feta en zongedroogde tomaten, en de hoeveelheid verzadigd vet uit de feta. Een volkoren variant van couscous zou de vezelwaarde verder verhogen.
Energie | 254 kcal |
---|---|
Vetten | 6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2 g |
Koolhydraten | 42 g |
waarvan suikers | 2 g |
Vezels | 6 g |
Eiwitten | 9 g |
Zout | 1.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept