Griekse Couscoussalade

(Nog geen beoordelingen)

Deze stevige Griekse couscoussalade maakt gebruik van Israëlische couscous, ook wel parel couscous genoemd. In een woord: heerlijk!

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    25 min
Griekse Couscoussalade
Parel couscous, ook bekend als Israëlische couscous, bestaat uit kleine, ronde, tarwekorrels die worden gestoomd en geroosterd, waardoor ze een licht nootachtige smaak en een stevige, chewy textuur krijgen, ideaal voor salades, soepen, en bijgerechten.

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Bereiding

  1. Stap 1 Giet water en kippenbouillon in een sauspan. Roer de knoflook erdoor en breng aan de kook.
  2. Stap 2 Roer de parelcouscous erdoor, dek de pan af en haal van het vuur. Laat de couscous staan tot het water is opgenomen. Ongeveer 5 minuten. Maak los met een vork. Laat de couscous afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Stap 3 Schep de couscous lichtjes om met de kikkererwten, zongedroogde tomaten, olijven en fetakaas in een grote serveerschaal.
  4. Stap 4 Om de dressing te maken meng je witte wijnazijn, citroensap, oregano en zwarte peper in een kleine kom tot het 1 geheel is. Giet over het couscousmengsel en schep nogmaals om voor het serveren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 182 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 23 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 254 kcal
Vetten 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 42 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 6 g
Eiwitten 9 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account