Gevulde Eieren

(Nog geen beoordelingen)

Gevulde eieren zijn een geliefde klassieker op feestjes. Deze eenvoudig te maken lekkernij combineert romige vulling met een vleugje pittigheid dankzij het toevoegen van mosterd en augurkennat. Perfect als smaakvolle en mooi ogende hapjes.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6
  1. Om mee te serveren (optioneel)

Benodigdheden

  • Kom
  • Bord

Bereiding

  1. Stap 1 Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Gebruik een lepel om de eidooiers voorzichtig in een kom te scheppen. Plaats de gehalveerde eieren op een bord.
  2. Stap 2 Voeg in de kom met de eidooiers de mayonaise, mosterd, augurkensap, peper en zout toe. Meng tot een gladde massa met een staafmixer of vork.
  3. Stap 3 Doe ongeveer 1 eetlepel vulling in elk gehalveerd ei.
  4. Stap 4 Serveer direct of dek af en bewaar tot 24 uur in de koelkast. Garneer met de gewenste toppings vlak voor het serveren.

Tip

Probeer de eieren onder koel stromend water te pellen om de schil er gemakkelijker af te krijgen zonder het wit te beschadigen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 61 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 30 september 2024

Tip

Probeer de eieren onder koel stromend water te pellen om de schil er gemakkelijker af te krijgen zonder het wit te beschadigen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 67 kcal
Vetten 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 1 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 3 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account