Linguine en een mosterdroomsaus met kastanjechampignons

(Nog geen beoordelingen)

De mosterdroomsaus maakt dit recept extra smakelijk. Makkelijk te maken en erg lekker in combinatie met de mosterd en de zoute spekjes. Trouwens mosterd hoeft niet altijd scherp te zijn, dus laat je daardoor niet weerhouden om het recept eens te proberen. Creativiteit hoort in een keuken..... , aarzel niet om een gerecht naar jouw smaak te maken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Pannetje
  • Pan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig uit.
  2. Stap 2 Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  3. Stap 3 Verwarm 1 el olie naar keuze in de pan van de spekjes en fruit de ui in enkele minuten glazig.
  4. Stap 4 Voeg de plakjes kastanjechampignons toe en bak enkele minuten mee.
  5. Stap 5 Voeg de kookroom toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Kook ondertussen de linguine (pasta) in water met het stukje bouillonblokje volgens de verpakking gaar en giet af.
  6. Stap 6 Roer de mosterd door de saus en breng op smaak met peper uit de molen. (en eventueel een snufje zout ***)
  7. Stap 7 Verdeel de pasta over 2 voorverwarmde borden, giet er de saus overheen en verkruimel er de spekjes over. Garneer eventueel met peterselie of wat tijm.

Tip

Kies voor een milde variant mosterd, die je lekker vindt.

Wees creatief in de keuken en aarzel nooit om een recept naar jouw hand te zetten.

Je kunt de pasta met kastanjechampignons (wat de spekjes en de saus betreft ) al helemaal van tevoren maken. Dan hoef je enkel nog de saus te verwarmen, de pasta te koken en de spekjes te verdelen als je wil gaan eten.

***Wees voorzichtig met zout. Het gerookt ontbijtspek is al zoutig genoeg.

In plaats van gerookt ontbijtspek kun je ook gerookte spekreepjes of blokjes nemen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 91 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 29 september 2024

Tip

Kies voor een milde variant mosterd, die je lekker vindt.

Wees creatief in de keuken en aarzel nooit om een recept naar jouw hand te zetten.

Je kunt de pasta met kastanjechampignons (wat de spekjes en de saus betreft ) al helemaal van tevoren maken. Dan hoef je enkel nog de saus te verwarmen, de pasta te koken en de spekjes te verdelen als je wil gaan eten.

***Wees voorzichtig met zout. Het gerookt ontbijtspek is al zoutig genoeg.

In plaats van gerookt ontbijtspek kun je ook gerookte spekreepjes of blokjes nemen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 976 kcal
Vetten 63 g
waarvan verzadigde vetzuren 24.1 g
Koolhydraten 75 g
waarvan suikers 17.2 g
Vezels 4.6 g
Eiwitten 32.6 g
Zout 5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account