Brownie IJswafels

(Nog geen beoordelingen)

Brownie ijswafels combineren twee van de heerlijkste desserts: fudgy brownies en romig ijs. Deze wafels zijn makkelijk te maken. De bevroren brownies geven deze traktatie een knapperige textuur die heerlijk samen gaat met het zachte ijs. Deze verleidelijke lekkernij is altijd een favoriet.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
16

Benodigdheden

  • Twee bakvormen
  • Vriezer
  • Bakpapier
  • Pan
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed twee vierkante bakvormen van 20 bij 20 centimeter met bakpapier. Vet het bakpapier en de zichtbare zijkanten van de bakvorm in.
  2. Stap 2 Smelt in een middelgrote hittebestendige kom boven zacht kokend water de chocolade en boter samen tot het ongeveer voor 3/4 gesmolten is. Haal van het vuur en roer tot het glad is.
  3. Stap 3 Meng de suiker erdoor tot deze volledig is opgenomen, gevolgd door de eieren en de vanille-extract.
  4. Stap 4 Voeg het zout en vervolgens de bloem toe en roer tot deze net zijn opgenomen. Roer niet te lang.
  5. Stap 5 Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormen. Maak glad met een spatel.
  6. Stap 6 Bak op 2 rekken voor 12 tot 15 minuten. Wissel een keer van boven naar onder en van voren naar achteren. Bak totdat een tandenstoker die in het midden is gestoken er zonder beslag uitkomt.
  7. Stap 7 Zet de warme bakvormen rechtstreeks in de vriezer (gebruik theedoeken om de lade te beschermen). Laat afkoelen en stevig worden. Ongeveer 15 tot 20 minuten.
  8. Stap 8 Haal de eerste bakvorm uit de vriezer en werk snel door het te bedekken met ijs. Gebruik een spatel om het ijs te pletten en glad te strijken.
  9. Stap 9 Haal de tweede brownie uit de vriezer. Snijd met een mes langs de randen van de brownie om hem los te maken. Haal de brownie uit de bakvorm, verwijder het bakpapier en leg hem boven op het ijs.
  10. Stap 10 Gebruik de lege bakvorm en leg hem bovenop de brownie en druk hem zachtjes een beetje naar beneden. Laat de bakvorm bovenop en plaats de ijswafel terug in de vriezer totdat het volledig stevig is. Ongeveer 30 minuten.
  11. Stap 11 Haal het ijswafelblok uit de bakvorm en leg op een snijplank. Snijd in 16 vierkanten (4x4).

Tip

Je kunt de gesneden wafels in de vriezer bewaren in een luchtdichte bak of zak. Ze zijn voor minimaal twee maanden goed, ten minste als je het zo lang volhoudt!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 71 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 28 september 2024

Tip

Je kunt de gesneden wafels in de vriezer bewaren in een luchtdichte bak of zak. Ze zijn voor minimaal twee maanden goed, ten minste als je het zo lang volhoudt!

Voedingswaarden

Per portie
Energie 162 kcal
Vetten 9.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.5 g
Koolhydraten 18.1 g
waarvan suikers 12.6 g
Vezels 1 g
Eiwitten 2.2 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account