Koreaanse Taugésalade

(Nog geen beoordelingen)

Deze Koreaanse taugésalade is een heerlijk en licht bijgerecht. Perfect voor bij de barbecue of een Aziatisch gerecht. De knapperige textuur en de smaak van sesamolie maken het bijzonder verslavend. Het is eenvoudig te bereiden en in minder dan 10 minuten klaar.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    2 min
  • Totaal
    7 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3
  1. Breng het op smaak

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Kom
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een kookpan met water aan de kook.
  2. Stap 2 Meng de knoflook, geroosterde sesamolie, sojasaus en zout in een kleine kom. Meng goed en zet opzij.
  3. Stap 3 Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  4. Stap 4 Optioneel: Maal de geroosterde sesamzaadjes met een vijzel en stamper. Laat een deel heel voor extra textuur.
  5. Stap 5 Optioneel: Verwijder de bruine delen en draadachtige wortels van de taugé. De taugé smaakt zonder veel lekkerder.
  6. Stap 6 Spoel de taugé af onder koud water en laat goed uitlekken. Voeg ze vervolgens toe aan de pan met kokend water.
  7. Stap 7 Kook de taugé 1 tot 1½ minuut. Giet af.
  8. Stap 8 Voeg de hete taugé toe aan de kom met het kruidenmengsel. Meng goed en proef of er nog iets aangepast moet worden.
  9. Stap 9 Voeg de gesneden bosui en (gemalen) sesamzaadjes toe en meng alles. Serveer gekoeld of op kamertemperatuur.
  10. Stap 10 Overgebleven salade kun je maximaal 4 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren.

Tip

Verwijder de bruine en draadachtige wortels van de taugé voor een betere smaak.

Blancheer de taugé niet langer dan 1 tot 1½ minuut om de knapperigheid te behouden.

Laat de taugé goed uitlekken om de smaken niet te verdunnen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 70 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 26 september 2024

Tip

Verwijder de bruine en draadachtige wortels van de taugé voor een betere smaak.

Blancheer de taugé niet langer dan 1 tot 1½ minuut om de knapperigheid te behouden.

Laat de taugé goed uitlekken om de smaken niet te verdunnen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 131 kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 10 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 3 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account