Vijgenjam met rode port en citroen

(Nog geen beoordelingen)

Verrukkelijke jam van rijpe verse vijgen met rode port en citroensap. Dat is smullen op een vers broodje of een beschuitje. Dit recept is voor 3 potjes jam. Een portie is 15 gram.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Pan
  • Schone jampotjes
  • Etiketten

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de stukjes vijgen, port, citroensap en geleisuiker in een pan. Roer alles goed door elkaar en laat een paar uur intrekken.
  2. Stap 2 Breng het vijgenmengsel aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken tot de jam de gewenste dikte heeft bereikt. (Jamproef: doe een paar druppels op een koud schoteltje. Als de jam niet meer uitvloeit kun je de jam in de potjes doen).
  3. Stap 3 Spoel de jampotjes en deksels om met kokend water. Vul de jampotjes tot aan de rand met de vijgenjam en zet de potjes een minuut op hun kop.
  4. Stap 4 Laat de jam afkoelen in de potten en voorzie de potten van een etiket.

Tip

In plaats van port is rode wijn ook lekker.

De jam blijft zeker een jaar lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 146 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 25 september 2024

Tip

In plaats van port is rode wijn ook lekker.

De jam blijft zeker een jaar lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 27 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 6.5 g
waarvan suikers 6.3 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 0.1 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account