Verrukkelijke jam van rijpe verse vijgen met rode port en citroensap. Dat is smullen op een vers broodje of een beschuitje. Dit recept is voor 3 potjes jam. Een portie is 15 gram.
In plaats van port is rode wijn ook lekker.
De jam blijft zeker een jaar lekker.
In plaats van port is rode wijn ook lekker.
De jam blijft zeker een jaar lekker.
Deze jam is gemaakt met verse vijgen, wat positief is vanwege de vezels en fruitsuikers. Echter, de hoeveelheid toegevoegde geleisuiker is aanzienlijk, wat jam typisch suikerrijk maakt. Hierdoor is het een product om met mate van te genieten en draagt het beperkt bij aan een voedzaam eetpatroon, ondanks het verse fruit.
Energie | 27 kcal |
---|---|
Vetten | 0 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 6.5 g |
waarvan suikers | 6.3 g |
Vezels | 0.2 g |
Eiwitten | 0.1 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept