Aziatische roerbak met Paksoi, Prei en Pindakaas

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Paksoi, prei met smaakvol en kruidig gehakt. Snel klaar en erg lekker.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan of wok
  • Snijplank
  • Mes
  • Knoflookpers

Bereiding

  1. Stap 1 Kneed peper, paprikapoeder, kerrie, komijn en koriander door het gehakt.
  2. Stap 2 Voeg het bakproduct toe aan een wok en bak het gehakt bruin, gaar en rul. Haal uit de wok en zet opzij.
  3. Stap 3 Fruit de gesnipperde banaan sjalot en knoflook enkele minuten in het overgebleven vet. (Voeg zo nodig nog wat bakproduct toe).
  4. Stap 4 Voeg prei en het witte deel van de paksoi toe en bak in enkele minuten beetgaar.
  5. Stap 5 Voeg het gehakt, Chilisaus, pindakaas, ketjap en sambal en een klein scheutje water toe. Laat enkele minuten pruttelen.
  6. Stap 6 Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking in water met het maggiblokje gaar.
  7. Stap 7 Voeg als laatste het groene deel van de paksoi toe aan de wok en laat snel slinken.
  8. Stap 8 Serveer de inhoud van de wok op de rijst.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker met stukje kippendij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 521 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 24 september 2024

Tip

Ook lekker met stukje kippendij.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 706 kcal
Vetten 32.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.5 g
Koolhydraten 73.7 g
waarvan suikers 15.1 g
Vezels 5.6 g
Eiwitten 28.6 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account