Airfryer Teriyaki Zalm

(Nog geen beoordelingen)

Deze snelle en smakelijke teriyaki zalm uit de airfryer is perfect voor een drukke doordeweekse dag. In minder dan 15 minuten staat het op tafel.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    9 min
  • Totaal
    14 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Zelfgemaakte Teriyakisaus
  2. Optionele garnering

Benodigdheden

  • Airfryer

Bereiding

  1. Stap 1 Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.
  2. Stap 2 Klop in een kleine kom de sojasaus, rijstazijn, bruine suiker, knoflook, fijngesneden gember, zwarte peper en maïzena tot de suiker is opgelost.
  3. Stap 3 Giet ongeveer 125 milliliter teriyakisaus in een ondiepe schaal en plaats de zalm met de huid naar boven in de saus. Wrijf de marinade goed over de zalmfilets. Laat 10 tot 15 minuten marineren.
  4. Stap 4 Verwarm de Airfryer voor op 200 graden Celsius. Bekleed de Airfryer-mand met bakpapier voor gemakkelijke schoonmaak. Plaats de zalm met de huid naar boven op het bakpapier en verwarm 6 tot 7 minuten, totdat de huid knapperig is.
  5. Stap 5 Verwarm ondertussen de resterende teriyakimarinade op middelhoog vuur tot het een dikke saus is.
  6. Stap 6 Draai de zalmfilet om, met de huid naar beneden, en bestrijk de teriyakisaus over de zalm.
  7. Stap 7 Verwarm de zalm nog 2 tot 3 minuten of totdat de interne temperatuur 60 tot 63 graden Celsius is.
  8. Stap 8 Haal de zalm uit de Airfryer. Voeg indien gewenst nog wat extra teriyakisaus toe.
  9. Stap 9 Garneer eventueel met sesamzaadjes en gesneden bosui.

Tip

Als je je favoriete fles teriyakisaus hebt, kun je die ook gebruiken. Maak de teriyakisaus zelf voor de beste smaak en pas het aan naar eigen wens.

Verwarm de Airfryer voor en bekleed de Airfryer-mand met bakpapier voor eenvoudige schoonmaak.

Zorg ervoor dat je de huidzijde boven legt voor knapperige zalmhuid.

Om de zalm perfect te garen moet je er voor zorgen dat de airfryer niet te vol is. Werk in meerdere porties indien nodig.

Controleer de gaarheid met een vleesthermometer. De zalm moet een interne temperatuur van 60 tot 63 graden Celsius hebben.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1017 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 24 september 2024

Tip

Als je je favoriete fles teriyakisaus hebt, kun je die ook gebruiken. Maak de teriyakisaus zelf voor de beste smaak en pas het aan naar eigen wens.

Verwarm de Airfryer voor en bekleed de Airfryer-mand met bakpapier voor eenvoudige schoonmaak.

Zorg ervoor dat je de huidzijde boven legt voor knapperige zalmhuid.

Om de zalm perfect te garen moet je er voor zorgen dat de airfryer niet te vol is. Werk in meerdere porties indien nodig.

Controleer de gaarheid met een vleesthermometer. De zalm moet een interne temperatuur van 60 tot 63 graden Celsius hebben.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 303 kcal
Vetten 11 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 1 g
Eiwitten 37 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account