Deze romige paddenstoelensaus met doperwten en crème fraîche smaakt heerlijk bij rijst of pasta, Wij hebben dit gegeten bij spaghetti aglio e olio, maar ook bij een neutrale pasta of rijst erg lekker.
Je kunt in deze saus alle soorten paddenstoelen gebruiken.
In plaats van gedroogde tijm is ook gedroogde oregano een optie.
Lekker bij rijst (bijvoorbeeld de "Heerlijke groene rijst"), pasta of orzo.
Ook lekker als ragout in een bladerdeeg-bakje of op een geroosterde boterham.
Je kunt in deze saus alle soorten paddenstoelen gebruiken.
In plaats van gedroogde tijm is ook gedroogde oregano een optie.
Lekker bij rijst (bijvoorbeeld de "Heerlijke groene rijst"), pasta of orzo.
Ook lekker als ragout in een bladerdeeg-bakje of op een geroosterde boterham.
Deze paddenstoelensaus bulkt van de groenten zoals oesterzwammen, champignons en doperwten, en levert zo een mooie portie vezels en vitamines. Dat is een groot pluspunt. De heerlijke romigheid komt echter van een flinke hoeveelheid crème fraîche, die rijk is aan verzadigd vet. Ook het bouillonblokje draagt bij aan het zoutgehalte. Hierdoor is de saus, hoewel smakelijk en groenterijk, niet de allergezondste keuze voor elke dag, vandaar de score van 6.
Energie | 333 kcal |
---|---|
Vetten | 26.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 12.5 g |
Koolhydraten | 17.8 g |
waarvan suikers | 6.5 g |
Vezels | 5.6 g |
Eiwitten | 7.6 g |
Zout | 1.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept