Romige paddenstoelensaus met doperwten en crème fraîche

(Nog geen beoordelingen)

Deze romige paddenstoelensaus met doperwten en crème fraîche smaakt heerlijk bij rijst of pasta, Wij hebben dit gegeten bij spaghetti aglio e olio, maar ook bij een neutrale pasta of rijst erg lekker.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in de pan en bak hierin de ui en de knoflook glazig.
  2. Stap 2 Voeg de champignons eraan toe en bak de champignons tot het vocht is verdwenen.
  3. Stap 3 Doe de in stukken gescheurde oesterzwammen erbij en bak deze 2 tot 3 minuten mee.
  4. Stap 4 Doe het tomatenpuree erbij en bak de tomatenpuree 2 minuten mee tot het erge zure is verdwenen.
  5. Stap 5 Voeg de verkruimelde bouillontablet, tijm, paprikapoeder en bloem toe. Roer alles goed door elkaar,
  6. Stap 6 Meng het water en de crème fraîche samen met de doperwten door de paddenstoelen en breng alles aan de kook. Laat plm. 5 minuten zachtjes garen.
  7. Stap 7 Proef de saus en voeg naar smaak eventueel nog wat peper en zout eraan toe.

Tip

Je kunt in deze saus alle soorten paddenstoelen gebruiken.

In plaats van gedroogde tijm is ook gedroogde oregano een optie.

Lekker bij rijst (bijvoorbeeld de "Heerlijke groene rijst"), pasta of orzo.

Ook lekker als ragout in een bladerdeeg-bakje of op een geroosterde boterham.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 76 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 21 september 2024

Tip

Je kunt in deze saus alle soorten paddenstoelen gebruiken.

In plaats van gedroogde tijm is ook gedroogde oregano een optie.

Lekker bij rijst (bijvoorbeeld de "Heerlijke groene rijst"), pasta of orzo.

Ook lekker als ragout in een bladerdeeg-bakje of op een geroosterde boterham.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 333 kcal
Vetten 26.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.5 g
Koolhydraten 17.8 g
waarvan suikers 6.5 g
Vezels 5.6 g
Eiwitten 7.6 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account