Dit recept voor Mongools rundvlees is een heerlijk gerecht dat je snel thuis kunt maken in slechts 30 minuten. Dunne reepjes mals rundvlees worden gecombineerd met een onweerstaanbare saus. Ideaal voor een gezellig diner en smaakt veel beter dan een afhaalmaaltijd!
Zorg ervoor dat je alle ingrediënten hebt voorbereid; dit recept gaat snel zodra je begint.
Voor een lekkere korst op het vlees moet je ervoor zorgen dat de pan niet te vol is, anders stoomt het vlees in plaats van te bakken.
Zorg ervoor dat je alle ingrediënten hebt voorbereid; dit recept gaat snel zodra je begint.
Voor een lekkere korst op het vlees moet je ervoor zorgen dat de pan niet te vol is, anders stoomt het vlees in plaats van te bakken.
Dit gerecht met Mongools rundvlees krijgt een gezondheidsscore van 4 uit 10. Het pluspunt is het rundvlees, dat veel eiwitten levert. Een groot minpunt is echter de hoeveelheid suiker in de saus; met 70 gram voor vier personen is dit erg veel, wat neerkomt op bijna 18 gram suiker per portie. Ook zitten er weinig groenten in, alleen wat bosui. Hoewel de sojasaus minder zout bevat, levert het toch een flinke bijdrage aan de zoutinname. Het is dus een smaakvol gerecht, maar door de suiker en het gebrek aan groenten niet de gezondste keuze voor elke dag.
Energie | 374 kcal |
---|---|
Vetten | 17 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.8 g |
Koolhydraten | 28.4 g |
waarvan suikers | 17.8 g |
Vezels | 0.7 g |
Eiwitten | 26.7 g |
Zout | 1.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept