Mongools Rundvlees

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor Mongools rundvlees is een heerlijk gerecht dat je snel thuis kunt maken in slechts 30 minuten. Dunne reepjes mals rundvlees worden gecombineerd met een onweerstaanbare saus. Ideaal voor een gezellig diner en smaakt veel beter dan een afhaalmaaltijd!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Saus

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Mengkom

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd het vlees in dunne reepjes en meng ze in een kom met het maïszetmeel.
  2. Stap 2 Meng de ingrediënten voor de saus in een andere kom.
  3. Stap 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur.
  4. Stap 4 Bak de biefstuk in twee porties. Leg de helft van de biefstuk in de pan en bak gedurende een minuut zonder te verplaatsen, draai dan om en bak nog een minuut. Haal uit de pan.
  5. Stap 5 Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe en bak de tweede helft van de biefstuk. Haal ook uit de pan wanneer deze klaar is.
  6. Stap 6 Giet de saus in de pan en laat sudderen terwijl je de gebruinde stukjes van de bodem schraapt.
  7. Stap 7 Voeg de bosuitjes toe en doe de biefstuk terug in de pan.
  8. Stap 8 Roer door de saus en kook nog 1-3 minuten, of tot de biefstuk gaar is en de saus is ingedikt. Haal van het vuur en serveer direct.

Tip

Zorg ervoor dat je alle ingrediënten hebt voorbereid; dit recept gaat snel zodra je begint.

Voor een lekkere korst op het vlees moet je ervoor zorgen dat de pan niet te vol is, anders stoomt het vlees in plaats van te bakken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 68 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 21 september 2024

Tip

Zorg ervoor dat je alle ingrediënten hebt voorbereid; dit recept gaat snel zodra je begint.

Voor een lekkere korst op het vlees moet je ervoor zorgen dat de pan niet te vol is, anders stoomt het vlees in plaats van te bakken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 374 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.8 g
Koolhydraten 28.4 g
waarvan suikers 17.8 g
Vezels 0.7 g
Eiwitten 26.7 g
Zout 1.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account