Gevulde Aardappelpuree Ovenschotel

(Nog geen beoordelingen)

Deze gevulde aardappelpuree ovenschotel is een heerlijk bijgerecht voor speciale gelegenheden of feestdagen. Het combineert romige aardappelpuree met knapperige bacon en gesmolten cheddar.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Oven

Bereiding

  1. Stap 1 Schil de aardappelen, snijd ze in helften of kleinere stukken en kook ze tot ze heel zacht zijn.
  2. Stap 2 Bak ondertussen de bacon in een koekenpan tot deze knapperig is. Zodra het klaar is, plaats je de bacon op een bord met keukenpapier.
  3. Stap 3 Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  4. Stap 4 Bereid ondertussen de resterende ingrediënten voor.
  5. Stap 5 Doe de boter, slagroom, knoflook, bosuitjes (houd een paar achter voor garnering na het bakken), zout en peper in een kleine pan. Verhit op middelhoog vuur totdat de boter smelt en de smaken samenkomen, maar laat het niet koken.
  6. Stap 6 Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg het boterroommengsel toe en pureer tot een glad mengsel.
  7. Stap 7 Voeg de zure room, de helft van de cheddar en de helft van de gebakken bacon toe aan de aardappelpuree. Roer tot alles goed gemengd is en doe het mengsel vervolgens in een ovenschaal van 23x33 cm. Strijk het glad in een gelijkmatige laag.
  8. Stap 8 Bedek de bovenkant van de aardappelen met de resterende kaas en bacon.
  9. Stap 9 Bak de ovenschotel 30 minuten of tot het heet is en de kaas bubbelt. Indien gewenst, kun je het even onder de grill zetten voor een krokante bovenkant.
  10. Stap 10 Garneer met de overgebleven bosuitjes en laat de schotel ongeveer 5 minuten staan voordat je deze serveert.

Tip

Je kunt deze schotel een dag of twee van tevoren maken. Bewaar de aardappelpuree in de ovenschaal in de koelkast totdat je klaar bent om de toppings toe te voegen en te bakken.

Als je geen fan bent van bacon, kun je het vervangen door andere vleeswaren zoals blokjes ham, of voeg eens groenten zoals erwten of stukjes wortel toe.

Restjes kun je 3 tot 4 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren. Verwarm op lage temperatuur in de oven of magnetron tot het goed heet is.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 54 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 20 september 2024

Tip

Je kunt deze schotel een dag of twee van tevoren maken. Bewaar de aardappelpuree in de ovenschaal in de koelkast totdat je klaar bent om de toppings toe te voegen en te bakken.

Als je geen fan bent van bacon, kun je het vervangen door andere vleeswaren zoals blokjes ham, of voeg eens groenten zoals erwten of stukjes wortel toe.

Restjes kun je 3 tot 4 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren. Verwarm op lage temperatuur in de oven of magnetron tot het goed heet is.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 529 kcal
Vetten 39 g
waarvan verzadigde vetzuren 22 g
Koolhydraten 33 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 2 g
Eiwitten 14 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account