Deze sappige honing knoflook garnalen zijn snel te maken. De zoet-hartige smaakcombinatie is onweerstaanbaar. Het is een ideaal gerecht voor doordeweeks en gebruikt simpele ingrediënten.
Het lekkerst met verse garnalen.
Garnalen zijn snel gaar, dus zorg ervoor dat je ze goed in de gaten houdt om te voorkomen dat ze rubberachtig worden.
Het lekkerst met verse garnalen.
Garnalen zijn snel gaar, dus zorg ervoor dat je ze goed in de gaten houdt om te voorkomen dat ze rubberachtig worden.
Dit garnalengerecht is een goede bron van eiwitten, wat gunstig is. De saus is echter het punt van aandacht: deze bevat een aanzienlijke hoeveelheid suiker door de honing en zout door de sojasaus (ook al is het de zoutarme variant). Het toevoegen van boter naast olijfolie draagt ook bij aan de vetinname. Hoewel knoflook en citroen gezonde toevoegingen zijn, is het door de suiker en het zout in de saus aan te raden dit gerecht met mate te consumeren en te combineren met veel groenten.
Energie | 216 kcal |
---|---|
Vetten | 7.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.5 g |
Koolhydraten | 24 g |
waarvan suikers | 18.4 g |
Vezels | 0.4 g |
Eiwitten | 14.2 g |
Zout | 2.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept