Honing Knoflook Garnalen

(Nog geen beoordelingen)

Deze sappige honing knoflook garnalen zijn snel te maken. De zoet-hartige smaakcombinatie is onweerstaanbaar. Het is een ideaal gerecht voor doordeweeks en gebruikt simpele ingrediënten.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Vergiet
  • Middelgrote kom
  • Koekenpan
  • Tang

Bereiding

  1. Stap 1 Bereid je garnalen voor. Als ze bevroren zijn kun je ze ontdooien door ze in een vergiet te spoelen met water.
  2. Stap 2 Klop in een middelgrote kom de saus ingrediënten samen (honing, sojasaus, water, citroensap, knoflook, maïzena).
  3. Stap 3 Doe de olie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan heet is, voeg je de garnalen toe en bak deze 2 minuten, roer/draai continu met een tang.
  4. Stap 4 Verlaag het vuur naar middelhoog en giet de saus in de koekenpan. Kook nog eens 2 minuten of tot de garnalen gaar zijn en de saus is ingedikt.
  5. Stap 5 Als de saus te veel indikt, roer je er een beetje extra water door.
  6. Stap 6 Haal de pan van het vuur en bestrooi met gesneden bosuitjes.
  7. Stap 7 Knijp er nog een beetje vers citroensap over en garneer, indien gewenst, met sesamzaadjes.
  8. Stap 8 Breng eventueel op smaak met peper & zout.

Tip

Het lekkerst met verse garnalen.

Garnalen zijn snel gaar, dus zorg ervoor dat je ze goed in de gaten houdt om te voorkomen dat ze rubberachtig worden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 90 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 20 september 2024

Tip

Het lekkerst met verse garnalen.

Garnalen zijn snel gaar, dus zorg ervoor dat je ze goed in de gaten houdt om te voorkomen dat ze rubberachtig worden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 216 kcal
Vetten 7.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.5 g
Koolhydraten 24 g
waarvan suikers 18.4 g
Vezels 0.4 g
Eiwitten 14.2 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account