Masala Chai

(Nog geen beoordelingen)

Masala chai, een klassieke Indiase drank, combineert de rijke smaken van zwarte thee met een mix van aromatische specerijen. Deze hartverwarmende drank is perfect voor elke gelegenheid en voegt een exotisch vleugje toe aan je dag.

  • Voorbereiding
    2 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    12 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Kleine steelpan
  • Theezeef
  • Vijzel & stamper

Bereiding

  1. Stap 1 Voeg water toe aan een steelpan op middelhoog vuur.
  2. Stap 2 Maal de hele specerijen grof in een vijzel met een stamper en voeg ze toe aan het hete water. Je kunt ook 0,5 theelepel chai masala toevoegen in plaats van specerijen te malen.
  3. Stap 3 Maal de verse gember grof en voeg deze toe aan de steelpan.
  4. Stap 4 Laat het water zachtjes koken en voeg vervolgens de zwarte thee toe.
  5. Stap 5 Voeg eventueel verse muntblaadjes, citroengras of gedroogde rozenblaadjes toe.
  6. Stap 6 Breng de thee aan de kook op middelhoog vuur, zet het vuur lager en laat de thee 1 tot 2 minuten sudderen.
  7. Stap 7 Voeg melk en suiker naar smaak toe. Breng de chai opnieuw aan de kook en laat nog een of twee minuten sudderen.
  8. Stap 8 Zet het vuur uit en zeef de thee in twee kopjes.

Tip

Liefhebbers van romige, dikke chai kunnen gelijke delen water en melk gebruiken.

Voor een sterke chai laat je de chai 5 minuten koken na het toevoegen van melk.

Voor een lichte chai voeg je meer water toe, gebruik je magere melk en laat je de thee slechts een minuut of twee sudderen na het toevoegen van thee en melk.

Masala Chai kan zonder zoetstoffen worden gedronken, maar voel je vrij om suiker of zoetstof toe te voegen.

Verse munt, citroengras of gedroogde rozenblaadjes kunnen aan de chai worden toegevoegd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 58 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 17 september 2024

Tip

Liefhebbers van romige, dikke chai kunnen gelijke delen water en melk gebruiken.

Voor een sterke chai laat je de chai 5 minuten koken na het toevoegen van melk.

Voor een lichte chai voeg je meer water toe, gebruik je magere melk en laat je de thee slechts een minuut of twee sudderen na het toevoegen van thee en melk.

Masala Chai kan zonder zoetstoffen worden gedronken, maar voel je vrij om suiker of zoetstof toe te voegen.

Verse munt, citroengras of gedroogde rozenblaadjes kunnen aan de chai worden toegevoegd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 49 kcal
Vetten 2 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 7 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 2 g
Eiwitten 3 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account