Masala chai, een klassieke Indiase drank, combineert de rijke smaken van zwarte thee met een mix van aromatische specerijen. Deze hartverwarmende drank is perfect voor elke gelegenheid en voegt een exotisch vleugje toe aan je dag.
Liefhebbers van romige, dikke chai kunnen gelijke delen water en melk gebruiken.
Voor een sterke chai laat je de chai 5 minuten koken na het toevoegen van melk.
Voor een lichte chai voeg je meer water toe, gebruik je magere melk en laat je de thee slechts een minuut of twee sudderen na het toevoegen van thee en melk.
Masala Chai kan zonder zoetstoffen worden gedronken, maar voel je vrij om suiker of zoetstof toe te voegen.
Verse munt, citroengras of gedroogde rozenblaadjes kunnen aan de chai worden toegevoegd.
Liefhebbers van romige, dikke chai kunnen gelijke delen water en melk gebruiken.
Voor een sterke chai laat je de chai 5 minuten koken na het toevoegen van melk.
Voor een lichte chai voeg je meer water toe, gebruik je magere melk en laat je de thee slechts een minuut of twee sudderen na het toevoegen van thee en melk.
Masala Chai kan zonder zoetstoffen worden gedronken, maar voel je vrij om suiker of zoetstof toe te voegen.
Verse munt, citroengras of gedroogde rozenblaadjes kunnen aan de chai worden toegevoegd.
Energie | 49 kcal |
---|---|
Vetten | 2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 7 g |
waarvan suikers | 3 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 3 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept