Zelfgemaakte Chai Masala Kruidenmix

(Nog geen beoordelingen)

Chai Masala is een aromatische specerijenmix die wordt gebruikt om de traditionele Indiase Masala Chai op smaak te brengen. Deze zelfgemaakte chai masala kan in minder dan 10 minuten bereid worden en geeft je chai een authentieke smaak. Ook erg leuk als cadeau!

  • Voorbereiding
    10 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
20

Benodigdheden

  • Kruidenmolen

Bereiding

  1. Stap 1 Voeg alle hele specerijen, behalve de gemalen gember, toe aan de kruidenmolen.
  2. Stap 2 Maal de specerijen fijn.
  3. Stap 3 Voeg de gember toe en meng goed.
  4. Stap 4 Bewaar de chai masala in een luchtdichte verpakking, uit de buurt van direct zonlicht.
  5. Stap 5 Gebruik een halve theelepel chai masala per kopje Masala Chai.

Tip

Gebruik verse specerijen van goede kwaliteit.

Breek het kaneelstokje lichtjes met een vijzel voordat je het aan de kruidenmolen toevoegt.

Je kunt verse gember aan de thee toevoegen en de gemalen gember uit de chai masala weglaten als je dat wilt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 52 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 17 september 2024

Tip

Gebruik verse specerijen van goede kwaliteit.

Breek het kaneelstokje lichtjes met een vijzel voordat je het aan de kruidenmolen toevoegt.

Je kunt verse gember aan de thee toevoegen en de gemalen gember uit de chai masala weglaten als je dat wilt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 4 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 1 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account