Deze pittige tandoori kippenvleugels zijn perfect voor op een gezellig feestje. Ze zijn eenvoudig te bereiden in de oven of airfryer en kunnen worden geserveerd met bijvoorbeeld een lekkere frisse yoghurtsaus.
Gebruik gewone volle yoghurt voor de marinade.
Dep de kippenvleugels droog om extra vloeistoffen in de marinade te vermijden.
Marineer de kip minimaal 1 uur of tot 24 uur.
Je kan de Kashmiri chilipoeder ook vervangen door een andere soort chilipoeder.
Fenegriekbladeren zijn optioneel, maar voegen een heerlijke smaak en aroma toe.
Gebruik gewone volle yoghurt voor de marinade.
Dep de kippenvleugels droog om extra vloeistoffen in de marinade te vermijden.
Marineer de kip minimaal 1 uur of tot 24 uur.
Je kan de Kashmiri chilipoeder ook vervangen door een andere soort chilipoeder.
Fenegriekbladeren zijn optioneel, maar voegen een heerlijke smaak en aroma toe.
Deze kippenvleugels zijn een redelijk goede keuze, vooral omdat ze in de airfryer worden bereid en het advies wordt gegeven het vel te verwijderen, wat aanzienlijk vet bespaart. Kip is een goede bron van eiwitten en de gebruikte kruiden zoals kurkuma, gember en knoflook bieden gezondheidsvoordelen. Desondanks bevatten kippenvleugels van nature meer vet dan bijvoorbeeld kipfilet, en het gebruik van volle yoghurt draagt bij aan de hoeveelheid verzadigd vet. Ook de hoeveelheid zout is een punt van aandacht. Voor een evenwichtigere maaltijd is het aan te raden dit gerecht te combineren met een ruime portie groenten.
Energie | 219 kcal |
---|---|
Vetten | 14 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4 g |
Koolhydraten | 4 g |
waarvan suikers | 1 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 16 g |
Zout | 1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept