Airfryer Tandoori Kippenvleugels

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze pittige tandoori kippenvleugels zijn perfect voor op een gezellig feestje. Ze zijn eenvoudig te bereiden in de oven of airfryer en kunnen worden geserveerd met bijvoorbeeld een lekkere frisse yoghurtsaus.

  • Voorbereiding
    1 uur
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    1 uur 30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Oven
  • Airfryer
  • Bakspray

Bereiding

  1. Stap 1 Indien aanwezig, verwijder je zoveel mogelijk vel van de vleugeltjes.
  2. Stap 2 Combineer alle ingrediënten (behalve koriander) in een kom en marineer de vleugels minimaal 1 uur of langer.
  3. Stap 3 Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius. Spray de airfryer mand in met bakspray. Plaats de gemarineerde kippenvleugels in een enkele laag in de mand.
  4. Stap 4 Spray olie over de vleugels. Verwarm gedurende 15 minuten bij 190 graden Celsius. Schud de mand halverwege zodat de vleugels gelijkmatig garen.
  5. Stap 5 Wanneer de 15 minuten voorbij zijn, schud je de mand nogmaals en verhoog je de temperatuur naar 200 graden Celsius en bak nog 5 minuten of tot de buitenkant goudbruin en knapperig is.
  6. Stap 6 Garneer met gehakte koriander en serveer warm.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik gewone volle yoghurt voor de marinade.

Dep de kippenvleugels droog om extra vloeistoffen in de marinade te vermijden.

Marineer de kip minimaal 1 uur of tot 24 uur.

Je kan de Kashmiri chilipoeder ook vervangen door een andere soort chilipoeder.

Fenegriekbladeren zijn optioneel, maar voegen een heerlijke smaak en aroma toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 584 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 17 september 2024

Tip

Gebruik gewone volle yoghurt voor de marinade.

Dep de kippenvleugels droog om extra vloeistoffen in de marinade te vermijden.

Marineer de kip minimaal 1 uur of tot 24 uur.

Je kan de Kashmiri chilipoeder ook vervangen door een andere soort chilipoeder.

Fenegriekbladeren zijn optioneel, maar voegen een heerlijke smaak en aroma toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 219 kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 4 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 16 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account