Smaakvolle Kipfilets uit de Oven

(Nog geen beoordelingen)

Met dit simpele recept leer je hoe je kip bakt die elke keer weer mals, sappig en perfect is. Met maar 5 ingrediënten. Door een beetje kippenbouillon toe te voegen aan de jus die in de pan achterblijft, maak je een lekkere saus voor net dat beetje extra smaak. Klik hier om te leren hoe je zelf een Creoolse kruidenmix kan maken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min
Pinterest
Gebakken Kipfilets
Kipfilet, afkomstig van de borst van de kip, staat bekend als een mager stuk vlees dat rijk is aan eiwitten en veel gebruikt wordt in een breed scala aan gerechten, van grillen tot stoven.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  3. Stap 3 Wrijf de kipfilets in met olijfolie en bestrooi beide kanten met zout en Creoolse kruiden. Plaats de kip in een braadslee.
  4. Stap 4 Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Draai de kip om en bak de kip tot het niet langer roze is in het midden en de sappen helder zijn. Ongeveer 15 minuten. Een vleesthermometer die in het midden wordt gestoken, moet minstens 74 graden Celsius aangeven.
  5. Stap 5 Haal de kip uit de oven en leg op een bord.
  6. Stap 6 Giet een beetje kippenbouillon in de braadslee en schraap eventuele bruine stukjes van de bodem los met een platte houten spatel. Voeg meer bouillon toe indien nodig om de bruine stukjes los te maken, maar niet te veel anders wordt het waterig.
  7. Stap 7 Bij het serveren druppel je de saus uit de pan over de kip.

Tip

Je kunt water gebruiken in plaats van kippenbouillon voor de saus in de pan.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1361 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 20 februari 2024

Tip

Je kunt water gebruiken in plaats van kippenbouillon voor de saus in de pan.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 191 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 0 g
waarvan suikers g
Vezels g
Eiwitten 25 g
Zout 3.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account