Smaakvolle Kipfilets uit de Oven

Prijs: € 9,84 Recept / € 2,46 Per portie
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Met dit simpele recept leer je hoe je kip bakt die elke keer weer mals, sappig en perfect is. Met maar 5 ingrediënten. Door een beetje kippenbouillon toe te voegen aan de jus die in de pan achterblijft, maak je een lekkere saus voor net dat beetje extra smaak. Klik hier om te leren hoe je zelf een Creoolse kruidenmix kan maken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min
Pinterest
Gebakken Kipfilets
Kipfilet, afkomstig van de borst van de kip, staat bekend als een mager stuk vlees dat rijk is aan eiwitten en veel gebruikt wordt in een breed scala aan gerechten, van grillen tot stoven.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 9,84
  • Coop Coop
    € 10,04
  • Jumbo Jumbo
    € 10,04

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  3. Stap 3 Wrijf de kipfilets in met olijfolie en bestrooi beide kanten met zout en Creoolse kruiden. Plaats de kip in een braadslee.
    1. kipfilet 4 st
    2. olijfolie 2 el
    3. zout 0,25 tl
    4. creoolse kruidenmix snufje
  4. Stap 4 Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Draai de kip om en bak de kip tot het niet langer roze is in het midden en de sappen helder zijn. Ongeveer 15 minuten. Een vleesthermometer die in het midden wordt gestoken, moet minstens 74 graden Celsius aangeven.
  5. Stap 5 Haal de kip uit de oven en leg op een bord.
  6. Stap 6 Giet een beetje kippenbouillon in de braadslee en schraap eventuele bruine stukjes van de bodem los met een platte houten spatel. Voeg meer bouillon toe indien nodig om de bruine stukjes los te maken, maar niet te veel anders wordt het waterig.
    1. kippenbouillon 1 el
  7. Stap 7 Bij het serveren druppel je de saus uit de pan over de kip.
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Tip

Je kunt water gebruiken in plaats van kippenbouillon voor de saus in de pan.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 16528 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 20 februari 2024

Tip

Je kunt water gebruiken in plaats van kippenbouillon voor de saus in de pan.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Gezonde basis

De kipfilet is een magere eiwitbron en de olijfolie levert gezonde onverzadigde vetten. De bereiding in de oven is een gezonde kooktechniek. Hoewel er relatief weinig zout wordt toegevoegd, kunnen de kippenbouillon en de Creoolse kruidenmix (afhankelijk van de samenstelling) het natriumgehalte wel verhogen; het gebruik van water zoals gesuggereerd in de tips is een gezonder alternatief. Over het algemeen is dit een vrij gezond gerecht door de focus op magere eiwitten en gezonde vetten.

Energie 191 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 0 g
waarvan suikers g
Vezels g
Eiwitten 25 g
Zout 3.6 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Kippenbouillon
Creoolse kruidenmix
Zout
Olijfolie
Kipfilet
Totaal € 9,84 € 10,04 € 10,04 € 10,04 € 10,14 € 10,67

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account