Smash Burgers

(Nog geen beoordelingen)

Probeer deze eenvoudige smash burgers, die knapperig van buiten zijn en sappig van binnen. Ze zijn bedekt met gesmolten kaas en perfect voor een snelle maaltijd.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Metalen spatel

Bereiding

  1. Stap 1 Verdeel het gehakt in 8 porties en vorm ze tot ballen.
  2. Stap 2 Verhit een pan (bij voorkeur van gietijzer, koolstofstaal of roestvrij staal) op middelhoog vuur.
  3. Stap 3 Voeg 2 tot 4 ballen toe aan de pan, laat voldoende ruimte ertussen, druk ze plat tot dunne hamburgers en breng royaal op smaak met peper en zout.
  4. Stap 4 Bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten, en draai ze dan om.
  5. Stap 5 Leg de kaas op de hamburgers en wanneer deze gesmolten is, haal je de burgers uit de pan en beleg je de broodjes, 2 hamburgers per broodje.

Tip

Voeg je favoriete burgertoppings toe zoals: mosterd, ketchup, mayonaise, sla, tomaat, augurken, uien, bacon, etc.

Druk de burger maar één keer plat; het vlees begint meteen aan de pan te kleven en nogmaals drukken kan ervoor zorgen dat de hamburgers uit elkaar vallen.

Gebruik een metalen spatel om de hamburgers van de pan los te maken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 118 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 16 september 2024

Tip

Voeg je favoriete burgertoppings toe zoals: mosterd, ketchup, mayonaise, sla, tomaat, augurken, uien, bacon, etc.

Druk de burger maar één keer plat; het vlees begint meteen aan de pan te kleven en nogmaals drukken kan ervoor zorgen dat de hamburgers uit elkaar vallen.

Gebruik een metalen spatel om de hamburgers van de pan los te maken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 418 kcal
Vetten 33 g
waarvan verzadigde vetzuren 14 g
Koolhydraten 21 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 30 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account