Romige pasta met bloemkool en doperwten

(Nog geen beoordelingen)

Mini-penne met bloemkoolroosjes, diepvries doperwten en crème fraîche.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pannen
  • (oven)-schaal
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de roosjes bloemkool samen met de doperwten beetgaar in water met een kruidenbouillontablet. Laat de groenten goed uitlekken in een vergiet.
  2. Stap 2 Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met een kruidenbouillontablet, Giet de pasta af en meng de pasta met de uitgelekte bloemkool en doperwten.
  3. Stap 3 Roer de Parmezaanse kaas door de crème fraîche en meng dit goed door de nog hete pasta.
  4. Stap 4 Maak de pasta op smaak met peper, zout, nootmuskaat en worcestersaus.

Tip

Bereid je de pasta al ruim voordat er gegeten wordt? Gebruik dan een ovenschaal en doe er nog wat geraspte belegen kaas overheen. Zet de schaal dan nog plm. 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden boven- en onderwarmte.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 107 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 12 september 2024

Tip

Bereid je de pasta al ruim voordat er gegeten wordt? Gebruik dan een ovenschaal en doe er nog wat geraspte belegen kaas overheen. Zet de schaal dan nog plm. 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden boven- en onderwarmte.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 523 kcal
Vetten 24.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 14.6 g
Koolhydraten 55.5 g
waarvan suikers 6.9 g
Vezels 4.6 g
Eiwitten 19.4 g
Zout 3.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account