Makkelijke Overnight Oats

Heeft het gesmaakt?
4 (1 beoordeling)

Ik ben dol op dit recept voor overnight oats! Het is super gemakkelijk om de dag van tevoren te bereiden. Zo heb je een snelle ontbijtoptie voor een drukke dag. Voeg je favoriete fruit, noten of andere toppings toe.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min
Pinterest
Overnight Oats
Overnight oats worden gemaakt door haver een nacht lang in melk of een plantaardige drank te laten weken, waardoor een romig en voedzaam ontbijt ontstaat zonder kooktijd.

Ingrediënten

Aantal porties:
1

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in een pot (met deksel) van ongeveer 250 milliliter de melk, yoghurt, havermout, honing, chiazaad en kaneel. Doe de deksel er op en schud tot alles goed gemengd is. Doe vervolgens de blauwe bessen erdoor.
  2. Stap 2 Dek af en zet in de koelkast, minimaal 8 uur tot een hele nacht.
Heeft het gesmaakt?
4 (1 beoordeling)

Tip

Hoewel dit recept om blauwe bessen vraagt, kan je bijna elke soort fruit gebruikten. Bananen, perziken of verschillende soorten bessen werken het beste.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 899 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 19 februari 2024

Tip

Hoewel dit recept om blauwe bessen vraagt, kan je bijna elke soort fruit gebruikten. Bananen, perziken of verschillende soorten bessen werken het beste.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Voedzaam en gebalanceerd

Dit recept voor overnight oats scoort hoog op gezondheid dankzij de combinatie van volkoren havermout (rijk aan vezels), Griekse yoghurt (een goede bron van eiwitten), chiazaad (met gezonde vetten en vezels) en blauwe bessen (vol antioxidanten). De melk en yoghurt leveren calcium. Hoewel er honing wordt toegevoegd voor zoetheid, is de hoeveelheid beperkt, wat bijdraagt aan een voedzaam en gebalanceerd ontbijt.

Energie 255 kcal
Vetten 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 40 g
waarvan suikers 21 g
Vezels 6 g
Eiwitten 13 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account