Kip Teriyaki

(Nog geen beoordelingen)

Kip Teriyaki is een snel en eenvoudig gerecht dat je in slechts 15 minuten op tafel hebt. Zonder te marineren geniet je van sappige stukjes kip in een zelfgemaakte teriyakisaus die veel lekkerder is dan de winkelversies. Perfect voor drukke dagen en geliefd bij het hele gezin!

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit olie in een grote wok op middelhoog vuur. Roerbak de kip, af en toe roerend, tot deze lichtbruin en krokant is.
  2. Stap 2 Meng in een kleine kom de sojasaus, suiker, sake, mirin en sesamolie. Zet apart.
  3. Stap 3 Voeg de knoflook toe aan het midden van de pan en bak tot het licht geurig is (ongeveer 30 seconden).
  4. Stap 4 Giet de saus erin en laat al roerend koken, totdat de saus indikt tot een glanzende saus (ongeveer 2-3 minuten).
  5. Stap 5 Voeg de gestoomde of gekookte broccoli toe. Garneer met ringetjes bosui en serveer met gestoomde of gekookte rijst.

Tip

Vervang knoflook door 0,5 theelepel gehakte gember. Je kunt ook beide gebruiken als je dat wilt.

Als om de een of andere reden je saus niet is ingedikt, klop dan snel het maïzena/water mengsel erin en blijf roeren tot het stroperig is.

Als de saus te dik is, voeg dan steeds een eetleper water toe tot de gewenste dikte is bereikt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 166 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 11 september 2024

Tip

Vervang knoflook door 0,5 theelepel gehakte gember. Je kunt ook beide gebruiken als je dat wilt.

Als om de een of andere reden je saus niet is ingedikt, klop dan snel het maïzena/water mengsel erin en blijf roeren tot het stroperig is.

Als de saus te dik is, voeg dan steeds een eetleper water toe tot de gewenste dikte is bereikt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 344 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 21 g
waarvan suikers 12 g
Vezels 3 g
Eiwitten 33 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account