Caesar Salade

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Caesar salade is een klassieke Italiaanse salade die bekend staat om zijn heerlijke combinatie van romaine sla, knapperige croutons en smaakvolle Caesar dressing. Dit recept is perfect voor wanneer je je gasten wilt imponeren met een zelfgemaakte smakelijke en verfrissende salade.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Croutons
  2. Dressing
  3. Salade

Benodigdheden

  • Oven
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175˚C.
  2. Stap 2 Snijd het stokbrood in de lengte door en daarna diagonaal in sneetjes van ongeveer 0,5 - 1 cm dik.
  3. Stap 3 Leg de sneetjes op een bakplaat.
  4. Stap 4 In een kleine kom meng je 3 eetlepels olijfolie met 2 teentjes fijngehakte knoflook.
  5. Stap 5 Giet de knoflookolie over de croutons en bestrooi met 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas.
  6. Stap 6 Hussel alles goed door elkaar totdat alles gelijkmatig bedekt is.
  7. Stap 7 Spreid de croutons in een enkele laag over de bakplaat en bak tot ze goudbruin en knapperig zijn (10-12 minuten).
  8. Stap 8 In een kleine kom, klop je de knoflook, mosterd, Worcestersaus, citroensap en rode wijnazijn.
  9. Stap 9 Voeg terwijl al roerend de extra vierge olijfolie geleidelijk toe.
  10. Stap 10 Roer als laatste 1/2 theelepel zout en een snufje zwarte peper erdoor. Proef en breng eventueel op smaak met extra peper en zout.
  11. Stap 11 Was, droog en snijd of scheur de romaine sla in hapklare stukjes.
  12. Stap 12 Doe de sla in een grote serveerschaal en bestrooi royaal met geraspte Parmezaanse kaas en de afgekoelde croutons.
  13. Stap 13 Besprenkel met Caesardressing en schep voorzichtig om totdat de sla gelijkmatig bedekt is.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik een blok Parmezaanse kaas en een dunschiller voor mooie Parmezaansnippers.

Je kunt variëren naar hartenlust:

Voeg gegrilde kip of zalm toe voor extra proteïne.
Voeg avocado toe voor een romige textuur.
Maak een dressing op basis van yoghurt.
Garneer met verse kruiden zoals dille of peterselie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 347 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 4 september 2024

Tip

Gebruik een blok Parmezaanse kaas en een dunschiller voor mooie Parmezaansnippers.

Je kunt variëren naar hartenlust:

Voeg gegrilde kip of zalm toe voor extra proteïne.
Voeg avocado toe voor een romige textuur.
Maak een dressing op basis van yoghurt.
Garneer met verse kruiden zoals dille of peterselie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 413 kcal
Vetten 33 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.6 g
Koolhydraten 23.3 g
waarvan suikers 2.9 g
Vezels 4.3 g
Eiwitten 8.6 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account