Zelfgemaakte zoetzure woksaus met groente en garnalen

(Nog geen beoordelingen)

Een flesje zoetzure woksaus is snel gekocht, maar de saus is ook snel zelf gemaakt en..... veel lekkerder en zonder extra toevoegingen en exact naar jouw smaak.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE ZOETZURE WOKSAUS
  2. VOOR DE WOK

Benodigdheden

  • Wok
  • Snijplank
  • Mes
  • Pan
  • Pannetje

Bereiding

  1. Stap 1 Maak eerst de zoetzure woksaus. Verwarm de halve el olie in een pannetje, voeg de knoflook en gember toe en fruit enkele minuten op een laag vuurtje.
  2. Stap 2 Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee om te ontzuren.
  3. Stap 3 Vervolgens de honing, ketjap, appelazijn, sambal, het water en het maizena papje toevoegen. Goed omroeren en op een zacht vuurtje tot de gewenste dikte laten inkoken.
  4. Stap 4 Verhit de el olie in de wok en fruit de gehalveerde peultjes in circa 8 minuten beetgaar.
  5. Stap 5 Voeg paprika en rode ui toe en bak enkele minuten mee. Beetgaarheid naar smaak.
  6. Stap 6 Voeg als laatste de stukjes bosui toe om even mee te bakken.
  7. Stap 7 Bak de garnalen in een pannetje, dat met olie is ingewreven in enkele minuten roze en voeg een klein teentje gesnipperde knoflook en een klein scheutje ketjap toe.
  8. Stap 8 Voeg de zoetzure woksaus toe aan de groente in de pan evenals de noedels. Warm alles goed door en verdeel dit mengsel over 2 liefst voorverwarmde borden en verdeel er de garnalen over.

Tip

Liever geen rauwe garnalen? Deze garnalen hebben een snee in het ruggetje en is het darmkanaal al verwijderd. Kies dan voor de voorgekookte variant en verwarm ze met de knoflook en de ketjap .
Maak in de ochtenduren alvast de saus.

Geen liefhebber van garnalen? Met kip is dit gerecht ook erg lekker, of probeer ze eens allebei.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 153 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 30 augustus 2024

Tip

Liever geen rauwe garnalen? Deze garnalen hebben een snee in het ruggetje en is het darmkanaal al verwijderd. Kies dan voor de voorgekookte variant en verwarm ze met de knoflook en de ketjap .
Maak in de ochtenduren alvast de saus.

Geen liefhebber van garnalen? Met kip is dit gerecht ook erg lekker, of probeer ze eens allebei.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 454 kcal
Vetten 13.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.2 g
Koolhydraten 63.2 g
waarvan suikers 33.9 g
Vezels 6.7 g
Eiwitten 19.5 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account