Een flesje zoetzure woksaus is snel gekocht, maar de saus is ook snel zelf gemaakt en..... veel lekkerder en zonder extra toevoegingen en exact naar jouw smaak.
Liever geen rauwe garnalen? Deze garnalen hebben een snee in het ruggetje en is het darmkanaal al verwijderd. Kies dan voor de voorgekookte variant en verwarm ze met de knoflook en de ketjap .
Maak in de ochtenduren alvast de saus.
Geen liefhebber van garnalen? Met kip is dit gerecht ook erg lekker, of probeer ze eens allebei.
Liever geen rauwe garnalen? Deze garnalen hebben een snee in het ruggetje en is het darmkanaal al verwijderd. Kies dan voor de voorgekookte variant en verwarm ze met de knoflook en de ketjap .
Maak in de ochtenduren alvast de saus.
Geen liefhebber van garnalen? Met kip is dit gerecht ook erg lekker, of probeer ze eens allebei.
Deze kleurrijke wokschotel zit boordevol groenten zoals paprika en peultjes, en levert magere eiwitten dankzij de garnalen. Hoewel de zelfgemaakte saus helpt om kunstmatige toevoegingen te vermijden, bevat deze door de honing/agavesiroop en ketjap wel een aanzienlijke hoeveelheid suiker (ongeveer 20-25 gram per portie) en ook zout. Het is een voedzame basis, maar voor een nog gezondere maaltijd zou het recept baat hebben bij significant minder suiker in de saus en de keuze voor volkoren noedels.
Energie | 454 kcal |
---|---|
Vetten | 13.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.2 g |
Koolhydraten | 63.2 g |
waarvan suikers | 33.9 g |
Vezels | 6.7 g |
Eiwitten | 19.5 g |
Zout | 3.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept