Aubergine Involtini

(Nog geen beoordelingen)

Aubergine Involtini is een lichtere versie van de klassieke aubergine Parmezaan. Deze smakelijke Italiaanse schotel combineert gebakken of gegrilde plakken aubergine met een romige kaasvulling, alles gebakken in een rijke tomatensaus. Het gebruik van verse basilicum en een vleugje citroen zorgt voor een frisse smaak die perfect is voor zomeravonden.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    50 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Pan
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Je kunt de aubergines grillen of roosteren. Indien je ze grillt vet je de platen lichtjes in met olie. Verwarm je oven voor op 220°C als je de aubergines wilt roosteren. Bekleed twee grote bakplaten met bakpapier.
  2. Stap 2 Snijd de toppen van de aubergines en snijd ze in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Verspreid in een enkele laag op de bakplaten.
  3. Stap 3 Bestrijk de plakken licht met olijfolie en breng goed op smaak met peper en zout. Draai de plakken om en herhaal aan de andere zijde.
  4. Stap 4 Rooster de aubergine in de oven 10 tot 12 minuten aan de eerste kant, draai dan elke plak om en rooster nog eens 8 tot 10 minuten aan de tweede kant, totdat ze aan beide zijden gebruind zijn.
  5. Stap 5 Als je gebruik maakt van een grill leg je de aubergines op een heet grilloppervlak tot er donkere strepen verschijnen, ongeveer 8 minuten aan de eerste kant en 5 minuten aan de tweede. Of als je een dubbele plaat gebruikt alleen 8 minuten.
  6. Stap 6 Laat de aubergine afkoelen. Als je oven nog niet op 220°C staat, doe dit dan nu.
  7. Stap 7 Maak de saus terwijl de aubergine afkoelt: verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan van 28 tot 30 cm op middelhoog vuur. Voeg fijngesneden knoflook, 1 theelepel zout en een paar snuifjes rode chilivlokken en gedroogde oregano toe. Bak een minuutje.
  8. Stap 8 Voeg de tomaten toe en roer goed door. Laat 10 minuten sudderen. Roer af en toe even door.
  9. Stap 9 Proef de saus of deze goed is en voeg indien nodig extra kruiden toe. Voor een gladdere saus kun je het eventueel in een blender doen.
  10. Stap 10 Voordat je de involtini gaat maken, schep je een kopje saus eruit en zet apart voor het serveren. Als je pan ovenbestendig is, kun je de saus daarin laten. Anders, verplaats je alles behalve de apart gezette saus naar een ovenschaal.
  11. Stap 11 Meng in een kom de ricotta, mozzarella, parmezaanse kaas, citroenschil, 1/2e theelepel zout en een paar draaien zwarte peper.
  12. Stap 12 Plaats ongeveer 1 eetlepel van het mengsel aan het einde van elke plak aubergine, minder op kleinere plakken. Rol op als een sigaar. Plaats elke rol met de naad naar beneden toe in de saus.
  13. Stap 13 Bestrijk de bovenkant van de auberginerollen lichtjes met olijfolie en bak ongeveer 30 minuten onbedekt, tot ze aan de randen pruttelen en bovenop gebruind zijn.
  14. Stap 14 Pers citroensap erover en garneer met basilicumblaadjes voor het serveren. Serveer heet, met de gereserveerde saus en extra geraspte parmezaanse kaas indien gewenst.

Tip

Serveer met knoflookbrood of spaghetti als bijgerecht voor een volledige maaltijd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 204 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 29 augustus 2024

Tip

Serveer met knoflookbrood of spaghetti als bijgerecht voor een volledige maaltijd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 284 kcal
Vetten 19.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 10 g
Koolhydraten 12.8 g
waarvan suikers 4.1 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 15.9 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account