Dit is recept is een Pools gerecht dat bacon, gebakken kool en eiermie combineert. Halušky verwijst naar een traditioneel type van dikke, zachte noedels of dumplings, uit de keukens van Midden- en Oost-Europa. Deze benaming kan zowel gebruikt worden om de noedels of dumplings zelf aan te duiden, als voor een compleet gerecht dat met verschillende ingrediënten is bereid.
Dit gerecht bevat groenten zoals witte kool en ui, maar de grote hoeveelheid spek (400g) zorgt voor een hoge inname van verzadigd vet en zout. Bovendien verhoogt het bakken van de kool in het spekvet het vetgehalte verder. Ondanks de groenten is het voedingsprofiel hierdoor vrij onevenwichtig.
Energie | 698 kcal |
---|---|
Vetten | 38 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 12 g |
Koolhydraten | 69 g |
waarvan suikers | 9 g |
Vezels | 8 g |
Eiwitten | 22 g |
Zout | 1.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept