Snelle & Makkelijke Halusky

(Nog geen beoordelingen)

Dit is recept is een Pools gerecht dat bacon, gebakken kool en eiermie combineert. Halušky verwijst naar een traditioneel type van dikke, zachte noedels of dumplings, uit de keukens van Midden- en Oost-Europa. Deze benaming kan zowel gebruikt worden om de noedels of dumplings zelf aan te duiden, als voor een compleet gerecht dat met verschillende ingrediënten is bereid.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min
Halusky
Dit gerecht wordt traditioneel gemaakt tijdens sociale evenementen en feesten, zoals dorpsfeesten, waarbij het bereiden van halušky vaak wordt gezien als een gemeenschappelijke activiteit die mensen samenbrengt.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Knip de bacon in kleine stukjes met een schaar en bak ze in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Roer regelmatig om. Ongeveer 10 minuten.
  2. Stap 2 Bak en roer de ui met de bacon tot deze glazig is. Ongeveer 5 minuten. Zet de bacon en ui opzij, maar laat het vet in de pan.
  3. Stap 3 Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook. Kook de eiermie, af en toe roerend, tot ze gaar, maar nog wel stevig zijn. Ongeveer 5 minuten. Laat uitlekken.
  4. Stap 4 Doe het mengsel van bacon en ui met het bakvet in de pan die gebruikt is om de noodles te koken en bak al roerend de kool totdat deze met het vet bedekt is. Dek de pan af en bak tot de kool zacht is. Ongeveer 10 tot 12 minuten. Roer af en toe door. Meng voorzichtig de noodles erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 398 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 17 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 698 kcal
Vetten 38 g
waarvan verzadigde vetzuren 12 g
Koolhydraten 69 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 8 g
Eiwitten 22 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account