Asperges en Tomaten met Knoflook en Parmezaanse Kaas

(Nog geen beoordelingen)

Geniet van de heerlijke combinatie van knoflook en Parmezaanse kaas met dit eenvoudig te maken bijgerecht van geroosterde asperges. Het gerecht is snel klaar en ideaal als bijgerecht bij diverse maaltijden.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Oven

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Stap 2 Meng olijfolie, knoflook, paprikapoeder, zout, peper, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, en panko paneermeel op een bakplaat.
  3. Stap 3 Leg de asperges op de bakplaat. Meng het met het kruidenmengsel tot alles goed bedekt is. Voeg daarna de tomaten toe.
  4. Stap 4 Strooi de overige 2 eetlepels Parmezaanse kaas erover.
  5. Stap 5 Besprenkel de groenten lichtjes met olijfolie zodat ze goed garen.
  6. Stap 6 Rooster de asperges en tomaten in de oven tot ze knapperig en goudbruin beginnen te worden, ongeveer 20-25 minuten. Dit verschilt per oven.

Tip

Bewaar de geroosterde asperges tot 3 a 4 dagen in de koelkast.

Om het weer op te warmen, kan je de oven voorverwarmen op 175°C. Plaats de asperges op een bakplaat, bedek met aluminiumfolie en verwarm gedurende 5-10 minuten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 125 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 28 augustus 2024

Tip

Bewaar de geroosterde asperges tot 3 a 4 dagen in de koelkast.

Om het weer op te warmen, kan je de oven voorverwarmen op 175°C. Plaats de asperges op een bakplaat, bedek met aluminiumfolie en verwarm gedurende 5-10 minuten.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 241 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 17 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 3 g
Eiwitten 6 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account