Dit recept voor wortel-gembersoep is eenvoudig te maken. Met ingrediënten zoals kurkuma, gember en verse groenten is het bovendien erg gezond.
Voor een ultraromige wortelsoep gebruik je een krachtige blender in plaats van een staafmixer. Voeg een klein beetje bouillon of room toe om het blenden makkelijker te maken.
Voor een ultraromige wortelsoep gebruik je een krachtige blender in plaats van een staafmixer. Voeg een klein beetje bouillon of room toe om het blenden makkelijker te maken.
Deze soep is rijk aan groenten zoals wortel en ui, en bevat gezonde specerijen zoals kurkuma en gember, wat een goede basis is. De olijfolie levert nuttige vetten. De gebruikte hoeveelheid slagroom (250 ml) maakt de soep echter calorierijk en vetrijk (verzadigd vet), wat de gezondheidsscore drukt. Door te kiezen voor een plantaardige room, minder room, of de room weg te laten, wordt het gerecht aanzienlijk gezonder. Let ook op de optionele toppings zoals kaas en bacon, die extra vet en zout kunnen toevoegen.
Energie | 373 kcal |
---|---|
Vetten | 20.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7.3 g |
Koolhydraten | 42.7 g |
waarvan suikers | 7.1 g |
Vezels | 6.3 g |
Eiwitten | 6.3 g |
Zout | 0.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept