Wortel gembersoep

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor wortel-gembersoep is eenvoudig te maken. Met ingrediënten zoals kurkuma, gember en verse groenten is het bovendien erg gezond.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
5
  1. Toppings (optioneel)

Benodigdheden

  • Kom
  • Oven
  • Staafmixer of blender
  • Soeppan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Stap 2 Meng alle specerijen, knoflook, gember en olijfolie in een middelgrote kom.
  3. Stap 3 Doe de wortel, aardappelen en ui in een grote kom en meng met het kruidenmengsel tot alles goed bedekt is.
  4. Stap 4 Leg de gekruide groenten op een grote ovenplaat bekleed met bakpapier of folie.
  5. Stap 5 Bak 30 minuten tot ze gaar zijn, draai ze twee keer zodat ze niet verbranden.
  6. Stap 6 Doe in dezelfde kom de groenten en 125 milliliter bouillon en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
  7. Stap 7 Voor een zeer gladde soep kun je het beste een krachtige blender gebruiken.
  8. Stap 8 Plaats een grote pan of zware gietijzeren braadpan op het fornuis op laag vuur.
  9. Stap 9 Voeg de gepureerde groenten en de resterende bouillon toe en laat sudderen, onder voortdurend roeren, tot er een romige consistentie ontstaat.
  10. Stap 10 Voeg als laatste de room toe en laat een paar minuten zachtjes sudderen op laag vuur. Serveer met peterselie, geraspte Parmezaan, zwarte peper en extra room erover.

Tip

Voor een ultraromige wortelsoep gebruik je een krachtige blender in plaats van een staafmixer. Voeg een klein beetje bouillon of room toe om het blenden makkelijker te maken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 146 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 28 augustus 2024

Tip

Voor een ultraromige wortelsoep gebruik je een krachtige blender in plaats van een staafmixer. Voeg een klein beetje bouillon of room toe om het blenden makkelijker te maken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 373 kcal
Vetten 20.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.3 g
Koolhydraten 42.7 g
waarvan suikers 7.1 g
Vezels 6.3 g
Eiwitten 6.3 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account