Aardappelpuree met kaas uit de oven

(Nog geen beoordelingen)

Deze aardappelpuree met kaas uit de oven is heel gemakkelijk als je gasten krijgt. 's Morgens maken, 's Avonds terwijl je de andere gerechten maakt staat de aardappelpuree in de oven.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Aardappelstamper
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de gare aardappelen af en zet de pan nog even terug op de warmtebron. Stamp de aardappelen - samen met de roomkaas - met een aardappelstamper.
  3. Stap 3 Meng de gestampte aardappelen met de gesmolten roomboter. Is de puree te dik doe er dan nog een scheutje warme melk door.
  4. Stap 4 Doe de puree over in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover.
  5. Stap 5 Zet de schaal 25 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.

Tip

Wil je de puree al eerder maken en later in de oven doen, doe er dan nog geen geraspte kaas over. Doe de kaas er pas over kort voor de puree in de oven gaat. Reken dan zeker 35 minuten oventijd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 211 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 27 augustus 2024

Tip

Wil je de puree al eerder maken en later in de oven doen, doe er dan nog geen geraspte kaas over. Doe de kaas er pas over kort voor de puree in de oven gaat. Reken dan zeker 35 minuten oventijd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 340 kcal
Vetten 20.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.3 g
Koolhydraten 31 g
waarvan suikers 2.2 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 9.9 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account