Be Celeng Base Manis (Gestoofde hamlappen in Ketjapsaus)

(Nog geen beoordelingen)

Een stoofgerecht met hamlap als basis. Sneller klaar dan rundvlees en heerlijk van smaak. Weinig werk en met gangbare ingrediënten.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Bestuif het vlees met zwarte peper naar smaak.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en voeg het vlees toe.
  3. Stap 3 Bak het vlees in circa 5 minuten op hoog vuur lekker bruin.
  4. Stap 4 Temper de warmtebron en voeg de rode peper, knoflook, sjalot en gember toe . Schep alles goed door elkaar en fruit even mee.
  5. Stap 5 Los het halve bouillonblokje kip op in 125 ml heet water en voeg toe.
  6. Stap 6 Voeg ketjap en sojasaus toe en leg het deksel op de pan en stoof 45 minuten op een zacht vuurtje.
  7. Stap 7 Verwijder het deksel en laat nog 10 minuten pruttelen zodat de saus iets kan indikken.
  8. Stap 8 Serveer op rijst en garneer met peterselie.

Tip

Het lekkerste met zoet zure komkommer. Of groente naar keuze.

Lekker voor erbij zijn kroepoek en of gefrituurde uitjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 232 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 26 augustus 2024

Tip

Het lekkerste met zoet zure komkommer. Of groente naar keuze.

Lekker voor erbij zijn kroepoek en of gefrituurde uitjes.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 527 kcal
Vetten 12.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.4 g
Koolhydraten 71 g
waarvan suikers 17.8 g
Vezels 1.3 g
Eiwitten 30 g
Zout 6.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account