Een vegetarische foe yong hai uit de oven. Snel gemaakt met nasi-groenten uit het koelvak van de supermarkt en een lekker eenvoudig sausje. De foe yong hai was één van de gerechten van een kleine rijsttafel die ik maakte.
In plaats van nasi groenten kun je bijvoorbeeld ook Chinese wokgroenten gebruiken.
In plaats van nasi groenten kun je bijvoorbeeld ook Chinese wokgroenten gebruiken.
Dit gerecht scoort een 4 van de 10. De eieren en groenten leveren eiwitten en wat vezels, en bakken in de oven is een gezonde kooktechniek. Deze pluspunten wegen echter niet op tegen de grote hoeveelheid suiker en zout. Die komen vooral uit de ketjap manis, tomatenketchup en zoete chilisaus, die zowel in het eimengsel als in de aparte saus worden gebruikt. Hierdoor bevat het gerecht veel suiker en zout, wat het minder voedzaam maakt.
Energie | 281 kcal |
---|---|
Vetten | 12.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.4 g |
Koolhydraten | 32.3 g |
waarvan suikers | 22.2 g |
Vezels | 2.6 g |
Eiwitten | 9.3 g |
Zout | 2.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept