Foe yong hai uit de oven

(Nog geen beoordelingen)

Een vegetarische foe yong hai uit de oven. Snel gemaakt met nasi-groenten uit het koelvak van de supermarkt en een lekker eenvoudig sausje. De foe yong hai was één van de gerechten van een kleine rijsttafel die ik maakte.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Foe yong hai
  2. Sausje

Benodigdheden

  • Koekenpan die in de oven kan of ovenschaal of bakblik
  • Garde + kom voor de eieren
  • Schaaltje voor de saus

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een grote koekenpan (liefst een pan die ook in de oven kan). Bak hierin de nasi-groenten beetgaar.
  3. Stap 3 Maak de nasi-groenten op smaak met peper, zout, ketjap, sambal en eventueel gembersiroop.
  4. Stap 4 Verdeel de los geklopte eieren over de nasi-groenten.
  5. Stap 5 Zet de pan 30 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven.
  6. Stap 6 Maak ondertussen het sausje door de tomatenketchup, chilisaus en de gesnipperde sjalot door elkaar te roeren.
  7. Stap 7 Haal de foe yong hai uit de oven en snij deze in stukken.
  8. Stap 8 Verdeel de saus over de foe yong hai (zie foto) en ga er lekker van smullen.

Tip

In plaats van nasi groenten kun je bijvoorbeeld ook Chinese wokgroenten gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 202 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 26 augustus 2024

Tip

In plaats van nasi groenten kun je bijvoorbeeld ook Chinese wokgroenten gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 281 kcal
Vetten 12.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.4 g
Koolhydraten 32.3 g
waarvan suikers 22.2 g
Vezels 2.6 g
Eiwitten 9.3 g
Zout 2.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account